avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare cumparare activ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare cumparare activ

O situatie interesanta
O S.A.. este constituita din 6 actionari din care 5 sunt persoane fizice de cetatenie romana, care detin impreuna 51 % din capital, iar 1 este persoana juridica de nationalitate germanasi detine 49 % din capital.
Administrator a fost desemnat in 1994 unul dintre actionarii romani, care are 50 %, la constituire in 1994.De atunci nu a mai fost actualizat mandatul administratorului, nici a cenzorilor.
IN mai 2007 actionarii se decid sa vinda un activ al S.A, la vot actionarul german abtinindu se. Inainte de perfectarea actului in forma autentica actionarul german da faliment.
Care este valoarea actelor semnate de catre un administrator cu mandatul de administrare expirat ?
Se mai poate continua procedura de vanzare cumparare in cazul in care p.j germana a dat faliment ?
Cred ca e o situatie interesanta . M ar interesa si opiniile voastre
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 15:01, 4 Iulie 2007
Este o problema daca firma(actionarul) german falimentar s-a defiintat deja, varianta in care actionarul german nu ar mai exista, (varianta in care ar fi trebuit sa vinda actiunile detinute la firma care face vanzarea), si aceasta ar face vanzarea fara probleme.
Daca firma la care este actionar firma germana nu este falimentara, nici actionarul german isi primeste partea de venit ce i se cuvine dar o foloseste sa-si acopere datoriile sale sau ceea ce este in conf. cu legea Germana pe care nu o cunosc.
Daca insa datorita falimentului din germania s-a instituit o poprire si in RO. sigur ca nu se poate vinde nimic.
actionarului german i s a ridicat dreptul de semnatura, dupa informatiile mele se pare ca a fost numit un lichidator in cauza.
Nu este vorba de dreptul lui de samnatura ci daca el mai exista sau nu, daca procedura din germania de faliment se intinde si asupra actiunilor de Romania
Pai posibil sa se intinda falimentul este abia la inceput / o saptamina, ma gandesc ca lichidatorul trebuie sa fie interesat de achitarea datoriilor pe care firma le are la diversi creditori, asa ca nu vad de ce nu ar proceda la instituirea unor masuri care sa atraga fonduri la masa credala asupra afacerii din romania, unde soc detine 49 %.
Firma in sine mai exista, dar sigur situatia sa financiara nu poate fi redresata, fiind implicata si in evaziune fiscala.
firma romaneasca nu este in faliment, doar cea germana

Alte discuții în legătură

Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)
Lamuriri demisie administrator baltazar baltazar Intai multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare! Acum am o mare rugaminte: va rog sa-mi spuneti cum poate demisiona un administrator,care este ... (vezi toată discuția)