avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare cumparare activ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare cumparare activ

O situatie interesanta
O S.A.. este constituita din 6 actionari din care 5 sunt persoane fizice de cetatenie romana, care detin impreuna 51 % din capital, iar 1 este persoana juridica de nationalitate germanasi detine 49 % din capital.
Administrator a fost desemnat in 1994 unul dintre actionarii romani, care are 50 %, la constituire in 1994.De atunci nu a mai fost actualizat mandatul administratorului, nici a cenzorilor.
IN mai 2007 actionarii se decid sa vinda un activ al S.A, la vot actionarul german abtinindu se. Inainte de perfectarea actului in forma autentica actionarul german da faliment.
Care este valoarea actelor semnate de catre un administrator cu mandatul de administrare expirat ?
Se mai poate continua procedura de vanzare cumparare in cazul in care p.j germana a dat faliment ?
Cred ca e o situatie interesanta . M ar interesa si opiniile voastre
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 15:01, 4 Iulie 2007
In principiu ,daca nu s-a instituit o poprire,se poate face vanzarea.
In fapt lucrurile sunt mai complexe.
decizia vanzarii se ia si cu acordul firmei germane,falimentul din G. nu are legatura cu asta,si din cate am inteles ea este actionarul majoritar,partea de 51% detinuta de actionarii romani poate fi mai mica per actionar. si nici nu cunosc ce arata actul constitutiv cu privire la majoritatea cu care se iau decizii.
Oricum problema este complexa nu poate sa dea nimeni sfaturi pertinente fara sa vada acte si sa stie situatia in toata complexitatea ei.
Da situatia este foarte complexa dar actele mi au fost puse si mie tarziu la dispozitie si atunci doar daca le am cerut eu de la ORC. Dar acum sper sa o rezolv soc respectiva si a convocat AGA pt sfirsitul lunii, pentru a rezolva problema admin , iar hotarirea se va lua pt ca actul lor constitutiv prevede adoptarea hot cu 50 % din voturi. Atit detine unul dintre actionarii romani.
Asa sunt intelese afacerile in Romania.
Oricum multumesc pentru raspuns.
este cam ciudat ca hotararile sa se ia cu 50% ,practic votul nu prea are relevanta, poate fi 51% sau mai mult,dar..........
la "fifti,fifti" practic actionarul care dedine 50% dintre actiuni conduce dar are si obligatia de a conduce cat mai profitabil pt. ceilalti.
oricum mult noroc in rezolvarea problemelor.
si daca precizez ca actul constitutiv este intocmit de orc cred ca am spus totul. Multumesc oricum si mie mi s au parut o droaie de chestii ciudate in afacerea asta
de aceea cred ca am si deschis subiectul pe forum. In principiu am demarat deja actiunea si sper intr o rezolvare favorabila.
Dar ca si o alta curiozitate in convocatorul facut pentru aga, se precizeaza alegerea admin pe durata nedet ...:-/
asa este cand lucrezi cu "materialul clientului";)
bafta!

Alte discuții în legătură

Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)
Lamuriri demisie administrator baltazar baltazar Intai multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare! Acum am o mare rugaminte: va rog sa-mi spuneti cum poate demisiona un administrator,care este ... (vezi toată discuția)