frincuionela86 a scris:
..........nu sunt suficient de pregatita sa sustin un examen in magistratura,...........ar trebuii sa pun serios mana p carte si sa incerc direct in magistratura ...
Nu fiecare glonte are un vanat. Pusca are si rateuri.
Mi-a placut foarte tare acest subiect si m-am gandit sa ma "bag" si eu cu un comm, mai ales ca esti abia la inceputul admiterii in ... viata.
In viata, eu am facut cam ceea ce a vrut si am obtinut ceea ce am vrut; mai de graba sau mai tarziu. Totdeauna, orice examen/concurs l-am castigat numai prin invatatura.
Cata dreptate avea Aristotel cand spunea ca radacinile invataturii sunt amare, dar fructele ei sunt dulci.
Cand voi deveni pensionar voi face o statistica cu examenele/concursurile sustinute cu urmatoarea rubricatura: date-luate-pierdute-castigate. Cred ca sunt cu sutele. Sunt sigur ca la rubrica "castigate", in dreptul fiecaruia voi scrie DA.
Ca si ciobanul care se bucura cand ploua pentru ca stia ca dupa aceea va apare soarele, asa si eu, cand pierdeam vreun examen, nu ma intristam pentru ca stiam ca am castigat ceva. Mai stiam, de la N. Iorga ca infrangerea ne-o da viata sa stim sa invingem!
Maximele de mai sus le-am dat pentru a demonstra un singur lucru: cheia succesului meu si un imbold pentru tine sa sustii examenul pentru a accede in magistratura.
In succesul tau nu trebuie sa uiti si de ceea ce a spus B. Franklin:
Experienta personala e o scoala costisitoare. Inteleptii se folosesc mai mult de experienta altora.
Eu nu dau sfaturi de genul "pune mana pe carte" pentru ca un licentiat nu are nevoie de astfel de indemnuri, ci, mai vreu sa-ti spun ca soarele rasare omului de mai multe ori in viata si apune o singura data, ca "a man can be destroyed but not defeated" si... bafta!