avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou si INM - probe la examen, conditii de ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou si INM - probe la examen, conditii de inscriere

sunt studenta in ultimul an la drept si as dori sa stiu cate examene trebuiesc sustinute pt. admiterea in barou, care sunt acestea?
dar pt. examenul la magistratura, este adevarat ca trebuie sa cumulez experienta de 5 ani in domeniul juridic, dupa absolvirea examenului de licenta si abia apoi ma pot inscrie si sustine examenul de admitere la INM?
va rog frumos sa ma luminati dvoastra pt. ca am primit diferite raspunsuri si sunt total bulversata!
imi doresc enorm o cariera solida in domeniu juridic si sa ajung un foarte bun judecator!
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: RoloTomassi , utilizator 10:50, 13 Martie 2013

Buna ziua.
Admiterea la INM se sustine anual. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.inm-lex.ro. Nu este obligatorie experienta de 5 ani intr-o profesie juridica. Pentru admiterea in barou, veti sustine un examen, urmand sa obtineti titlul de avocat stagiar, pentru o perioada de 2 ani, timp in care aveti nevoie de un avocat indrumator, care sa indeplinesca conditiile prevazute de Legea 51/1995. Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul www.unbr.ro

Cu stima,
cons.jur. Minodora Sorian
si dupa acei 2 ani de stagiatura pe langa un avocat mai trebuie sa sustin un alt examen pt a profesa fara ajutorul altui avocat?
Exact. Sustineti examenul de absolvire al INPPA (fostul definitivat) ale carei cursuri le veti urma in paralel cu activitatea profesionala in cei doi ani de stagiu
aceste cursuri se platesc?
multumesc mult pt raspunsuri!
Da, dar nu exorbitant. In prezent costa parca 500 lei anul 1, 700 lei anul 2 si tot 700 lei examenul de absolvire.Mai adaugati si cca 800 lei examenul de admitere in profesie initial (in stagiu) si aveti suma completa :)

Alte discuții în legătură

Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Barou inm danik danik stie cineva cam cand este data examenelor de admitere in barou si inm si cam cat sunt taxele (vezi toată discuția)
Facultatea de drept, master in dreptul afacerilor - optiuni de angajare? Iulian81 Iulian81 Hello! Cunosc pe cineva care a terminat facultatea de drept la stat si un master in dreptul afacerilor care doreste sa stie cam in ce domeniu ar putea munci ... (vezi toată discuția)