avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Putem interveni la presedintele Romaniei sa nu ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Putem interveni la presedintele Romaniei sa nu promulge o lege?

Avand in vedere ca a trecut de Camera Deputatilor si este trimisa la Presedinte "LEGEA pentru modificarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari" care nu se poate aplica, incalca alte legi....., putem sa intervenim oare prin intermediul internetului la Presedinte?
Pe site-ul Camerei Deputatilor gasim amanuntele si procedura urmata de aceasta lege:
[ link extern ]
Poate cateva zeci de mesaje primite de la cei care se ocupa de asocialtiile de proprietari ar putea sa-l determine pe Presedinte sa trimita legea inapoi Parlament. Oare este posibil?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:31, 3 Iulie 2010
In Romania de astazi totul este posibil si ce este valabil astazi maine s-ar putea sa nu mai fie insa, intotdeauna merita sa incerci sa schimbi ceva in bine. Succes !
Adriantot, cum merg acum lucrurile in tara, vezi inundatiile catastrofale din Moldova, seful statului are altfel de preocupari tinand cont ca este la al doilea mandat cand isi incheie "profesiunea" si de Presedinte al Romaniei! "Incercarea moarte n-are" spune un proverb! Altfel, cetatenii Romaniei sunt ignorati chiar de catre proprii lor alesi care s-au "trezit" in Parlament pe baza acelei legi a "uninominalului".
Stim ca incercarea moarte nu are, ca presedintele este ocupat, ca ....
Eu incercam sa ma lamuresc daca legal interventia unui cetatean sau a mai multora pot sa schimbe ceva in acest stadiu.
Intreba cest lucru deoarece la publicarea unui proiect de lege acum 5 luni pe site-ul Ministerului Muncii, am trimis peste 40 de scrisori prin internet la parlamentari, ministri, presedintie, CCR...
Am primit confirmare de primire de la multi. Dar unii mi-au transmis ca ny e de competenta lor, ca Ministrul Transp[orturilor sau CCR care a spus ca numai dupa adoptarea legii in parlament, poate CCR sa se pronunte la interventia nu stiu cui...
De la presedentie nu am primit nici un fel de confirmare sau raspuns.

Revin si intreb daca in acest caz concret ce priveste o lege care modifica legea 230/2007 care este acum trimisa la promulgare, credeti ca se poate interveni cu efect si cum !?
Sau patim ca in cazul legii 119/2010 cu pensiile unde vad scris negru pe alb ca presedintele a promulgat-o in data de 29.06.2010 iar parlamentul a adoptat-o in data de 30.06.2010? O fi greseala de dactilografiere?
Da, si cetatenii au drept la o initieze proiecte de legi. Este prevazut si in Constitutie!
Evident ca incercarea moarte n-are!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol rasca anca rasca anca O persoana fizica cu domiciliul in Austria poate cumpara teren agricol in Romania ? (vezi toată discuția)
Ce credeti, are parlamentul legitimitate? proletar proletar Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt: In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul costelion costelion Ma intereseaza care este termenul in interiorul caruia presedintele tarii trebuie sa promulge o lege? Si in mod specific daca a fost promulgata legea privind ... (vezi toată discuția)