Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia bani ,la inmormantare ,parastase ca depasesste cu mult salariul meu (min pe economie),si asa procedeaza cu toata lumea .i sau tot facut reclamatii dar se pare ca are multe relatii ,si ne face sa mergem cu groaza la biserica cu o coliva pentru sufletele celor plecati dintre noi.Va multumesc.
Mda... sa facem crucea mare ca dracu'i batran.
Din pacate "practica" asta exista pana la nivel inalt si, evident, la nivel din ce in ce mai inalt.
Batranii de care spuneti ar trebui sa-si aminteasca vorba ca "banu'i ochiul dracului" si atunci poate isi vor da seama pe cine slujesc de fapt respectivii.... sa excrochezi un om aflat la necaz, sa refuzi sa casatoresti doi tineri doar pentru ca nu-si permit "tariful tau", si, mai ales sa refuzi crestinarea unui copil pentru ca nasii lui sunt doar oameni modesti nu poate fi lucrarea Domnului.
Oricum omul care apuca sa cunoasca un popa si un preot va sti sa faca diferenta si va sti cui sa-i spuna "parinte". Iar iertarea sau credinta nu se vor cumpara niciodata cu bani. Indiferent de culoarea lor....
Preotii sunt ca tortele care se aprindeau prin pesteri la inceputurile fiintarii noastre ca oameni. Unele torte ardeau cu lumina alba si cu miros placut de rasina, luminand si dand curaj, altele ardeau mocnit, scotand fum mult si inecacios, sfaraind fara lumina si aruncand scantei peste tot. Si pe acestia din urma ii aud chemand : "Veniti de luati lumina!" si ma gandesc de fiecare data ca acestia poate nici nu stiu macar cum arata Lumina.