avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin presedintial incredintare minor..urgent!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin presedintial incredintare minor..urgent!!!

Buna ziua,

Am o problema mai ciudata. Sotul meu a intentat divort si a plecat de acasa cu fetita de 1 an si 3 luni. A profitat ca eu eram in oras , am plecat 2 ore si a plecat cu ea la soacra mea, cu toate lucrurile copilului . Am chemat politia, dar mi-au explicat ca nu au ce sa faca. Sotul meu are toate conditiile sa o creasca acolo, are o situatie financiara extrem de buna. Ma lasa sa o vad 3 ore pe zi. Am fost la un avocat si m-a sfatuit sa fac ordin presedintial. Am infatisarea cu citarea partilor , miercuri 07.07., dar imi este foarte frica ca sotul meu cu influenta care o are sa imi ia fata. Ce ma sfatuti sa fac? Cu ce sa ma duc pregatita miercuri? Exista posibilitatea sa o dea lui ?Mentionez ca am venituri ( indemnizatia lunara ) si vreau sa stau cu fata mea, daca o iau in alt oras la parintii mei.
Puteti sa fiti oricum, alcoolica si non alcoolica, instanta va tine cont de varsta minorei. La 1 an si ceva nu conteaza cum e mama, trebuie sa fie langa ea.
Oricum, Codul de procedura civila nu prevede administrarea de probe in cadrul judecatii ordonantei presedintiale, cel mai probabil va va da cuvantul si atat.
De aceea suntem asa siguri ca veti avea sanse. Eu as risca sa zic chiar toate sansele.
Daca ati angajat avocat aveti incredere in el.
acesta va sti ce probe sa faca si cum sa contracareze
probele sotului dvs, ca dovedeasca daca acestea sunt
sunt mincinoase.
FAceti-va griji pentru modul cum dvs va veti face apararea
si nu cum ar putea proceda el.
adutescu a scris:

Puteti sa fiti oricum, alcoolica si non alcoolica, instanta va tine cont de varsta minorei. La 1 an si ceva nu conteaza cum e mama, trebuie sa fie langa ea.
Oricum, Codul de procedura civila nu prevede administrarea de probe in cadrul judecatii ordonantei presedintiale, cel mai probabil va va da cuvantul si atat.
De aceea suntem asa siguri ca veti avea sanse. Eu as risca sa zic chiar toate sansele.

Din pacate se va amana daca are si el avocat.
Se vor audia martori, nu se va judeca pe sustineri.
In cazurile cu mame pe care le-am avut am incercat sa obtin ,,posesia,, chiar si mai putin regulamentar daca minorul era mic...la varsta frageta...
Dar, depinde de mai multe lucruri...

avocat Claudiu Lascoschi
se amana si daca e ordonanta presedintiala??? nu trebuia sa se reglementeze repede??? nu asta e scopul ei? urgenta?? nu mai inteleg nimic...cand am depus foile ptr odonanta...ne-a dat direct cu citarea partilro pe miercuri...se mai poate amana mai mult de atat?
ah si el nu are avocat ...are 3 avocati...cei mai buni din oras...

Alte discuții în legătură

Divort cu incredintare minor luciabac luciabac povestea e complicata.am o fetita de un an si 6 luni.locuiesc in casa soacrei cu sotul.cand fetita avea 3 luni sotul mi-a spus ca vrea sa divortam si sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)