avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce parere aveti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce parere aveti?

la concediere pentru desfiintarea postului, daca in preaviz imi gasesc un alt de loc de munca si cer incetarea contractului cu acordul partilor, angajatorul imi va plati numai 4 ore cit am lucrat pe o anume perioada din preaviz?

Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 10:25, 5 Iulie 2010
Ar fi in dezavantajul dvs. sa cereti incetarea cu acordul partilor a CIM pentru ca angajatorul nu va mai plateste nici un leu, nu mai exista preaviz si nu mai beneficiati de un salariu compensator, iar daca lucrati 4 ore in preaviz veti fi platita normal pentru 8 ore lucrate.
Din CCMUN 2007-2010
art.74
(2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Multumesc,

dar nu am ce sa fac, prefer sa ma angajez decit sa intru in somaj, la postul respectiv ei nu pot astepta pina termin eu preavizul...mai sint doua saptamini!...
si mi se pare iarasi nefiresc, daca in timpul preavizului imi gasesc servici, de ce sa se considere ca eu am lucrat doar 4 ore, cind regimul legal asa impunea...in perioada de preaviz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj imediat dupa cic andai andai am o mare nelamurire:am terminat concediul de crestere copil pana la 2 ani azi,7 oct.am lucrat 2 ani la o gradinita particulara ,care spun ei a intrat in ... (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)