avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accidentat de un auto declarat furat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accidentat de un auto declarat furat

buna ziua ,am avut un accident.un auto mercedes mia taiat calea pt un viraj la stanga din sens opus ,eu mergand normal catre inainte.impactul sa produs cu pagube totale pt mine( botul .caroseria,motorul sunt bune pt remat),a venit politia rutiera,normal ca vinovat era ala,dar surpiza,am aflat apoi k ala era zdrente,0,9 la mie ,cred ca era si drogat,masina era furata ,Acu eu cum o rezolv daca exista rezolvare?Ala si o ia pe cale legala privind legislatia rutiera pt ce a facut,iar eu poate numa sal dau in judecata,sa ma constitui parte civila intrun proces,dar daca ala nu are nici dupa ce bea apa.....???:(.Nu am casco,golful 3 al meu are peste 8 ani si nu puteam face asigurare conf legii! Exista vreo sansa sa recuperez ceva sau devin pieton pt o foarte lunga si nedefinita perioda de timp.

cu multumiri
Cel mai recent răspuns: iepurache2004 , utilizator 10:42, 9 Iulie 2010
Cazul dumneavoastra presupune doua abordari, in functie de raspunsul la urmatoarea intrebare: “Autovehiculul furat era asigurat RCA?”

A) Daca DA, va puteti adresa asiguratorului autovehiculului furat.

B) Daca NU, va puteti adresa Fondului de protectie a victimelor strazii.

In ambele cazuri, in limite legale, va puteti recupera prejudiciul.
am asigurare rca ,sigur si cealalta masina trebuie sa fie asigurata deoarece era inmatriculata B 28 ...care sunt pasii de urmat ma adresez asiguratorului cu procesul verbal de la politie? masina mea nu mai poate fi deplasata decat pe platforma,merg cu platforma la ei?exista baza legala sa imi recuperez o parte din daune? atat din felul in care arata masina cat si din constatarea politiei daunele sunt totale
lndines a scris:

Este vorba de raspunderea civila auto RCA , ati spus ca nu aveti asigurarera CASCO, dar mai este si RCA , o alta forma de asigurare auto, doar nu ati circulat fara asigurare. ... ??!! in caz de accident asiguratoirul dvs. va plati o parte din costurile de reparatii, daca celalalt conducator nu are asigurare..

mam interesat la un agent care face asigurari RCA
- nu exista reglementare legala la nicio firma in care asiguratorul meu va plati o parte din costurile de reparatii, daca celalalt conducator nu are asigurare..
Faptul ca dumneavoastra sunteti asigurat RCA nu este relevant in acest moment. Aveti calitatea de pagubit. In aceasta calitate, revedeti va rog mesajul anterior, in care va intrebam daca autovehiculul furat este sau nu asigurat RCA. Chiar daca este inmatriculat in Bucuresti, nu inseamna ca, la data accidentului era asigurat.
Pentru constatare, dumneavoastra trebuie sa mergeti ori la asigurator, ori la Fondul de protectie a victimelor strazii cu urmatoarele documente: proces verbal de la Politie, cartea dumneavoastra de identitate, permisul dumneavoastra de conducere, certificatul de inmatriculare al autovehiculului dumneavoastra. In baza acestor documente, vi se va deschide un dosar de dauna. Nu este nevoie sa duceti autovehiculul, deleaga dumnealor o persoana ce va veni sa-i constate avariile, daca acesta nu este deplasabil.

mutumesc pentru atentia acordata.
am fost la polite si din spusele agentului,situatia sta cam asa:
- cel de la volan este incadrat la multe abateri=dosar penal
- a fugit din spital,a refuzat testare alcoolemie si recoltare sange
- dupa ce sa trezit din betie a spus ca masina este a lui.
- nu avea itp
- urmeaza sa vina in Udriste sa aduca sau sa dovedeasca ca are sau nu RCA
- mi sa dat o hartie necesara pt reparatii unde sunt trecute avariile,ce sa vazut la prima constatare de la fata locului(ce nu mai e cazul,dauna fiind totala)
Agentul mia spus ca e putin probabil sa mai recuperz ceva din daune deoarece soferul vinovat fiind sub influenta alcoolului,asiguratorul RCA(daca are polita!) nu plateste in acest caz nimic....asa e legea X-(
Poate numai sa ma adresez la Fondul de protectie a victimelor strazii ,sa le
expun situatia si ma ajuta ei,daca nu sau in continuare sa ma adresez tribunalului dar e de durata.
Nu am inteles bine de la dumneavoastra,asiguratorul meu ma poate sprijini ?exista baza legala?
Este bine sa scot certificat de la IML?
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
iepurache2004, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar ... (vezi toată discuția)
Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul (soferul) este mort iar masina care a accidentat o alta masina cu mai multe persoane in ea este neasigurata? c_andreea_lavinia c_andreea_lavinia Tatal meu a avut un accident rutier in data de 21 decembrie 2010.O masina de pe sensul opus (Ford ), a intrat pe contrasens, a lovit fata masinei in care se ... (vezi toată discuția)
Accident cu persoana fara carnet si masina fara rca beatrice_dita beatrice_dita am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza ... (vezi toată discuția)