avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificãri în apartament-Prescriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificãri în apartament-Prescriere

După câţi ani nu mai pot fi amendat ptr. modificările făcute în apartament?
Există o perioadă de ”prescriere” a măsurilor luate împotriva proprietarului ce a făcut modificări fără aprobare?

Dacă DA, cum pot demonstra data efectuării acestor modificări de vreme ce ele au fost făcute în regie proprie, fără facturi sau alte acte sau înscrisuri...Este suficientă proba cu martori?
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2007
Mihai17, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris23ny , utilizator 14:22, 28 Iulie 2007
Atunci stati linistit ca situatia e inca roz :) Insa va trebui sa depuneti actele si , mai ales ca nu e nici o graba ,aveti tot timpul. Nu stiu daca se va diminua pretul apartamentului , unii cumpara pe riscul lor daca le place locuinta si n au nevoie de acte, dar ca sa nu intervina nimic neplacut, e mai bine sa demarati procedura autorizarii. Asta daca va incadrati la lucrari ce necesita autorizatie, va rog sa verificati sau sa-mi spuneti in ce constau.
Apropo, daca toti vecinii au facut modificari fara autorizatie , va puteti asocia in vederea intrarii in legalitate , cheltuielile legate de planuri si cadastru fiind diminuate daca va gasiti acelasi arhitect si cadastrist , eventual o persoana care sa va reprezinte si iesiti cu totii mult mai ieftin.
În bucătărie, am desfiinţat vechea debara (am câştigat aproape 1 m.p.), am desfiinţat uşa ce separa logia de exterior şi am închis logia cu geamuri termopan. (Aceste modificări (nu ca scuză, dar efectiv acestea au fost condiţiile) s-au efectuat ptr. instalarea centralei de apartament în acea logie şi ptr. care erau ”nu'şcâţi metri pătraţi” necesari unei explozii))...

Vă mulţumesc mult că aveţi răbdare cu mine...
Hmmm, asta numiti modificari? In legatura cu usa , atata timp cat nu ati umblat la buiandrug ....nu e nici o modificare.Geamuri termopan isi pune toata lumea , nu e nici o problema decat daca ati stricat prin ferestrele dvs. fatada si armonia blocului ceea ce nu cred ca e cazul , iar cu debaraua....doar daca ati umblat la niste pereti e discutabil ...
fiind in aceeasi situatie, m-am hotarat sa rezolv singur si nu a fost nici o filozofie: am depus la primarie cerere pt certif de urbanism, m-am adresat la Proiect Bucuresti (ca sa nu dau bani multi unui arhitect sau expert) pentru intocmirea proiectului cu modificarile facute, apoi am depus dosarul la primarie si... in cateva zile am primit autorizatia de constructie. Toate povestea m-a costat 8 milioane - nu este putin, dar acumk sunt inlegalitate chiar si cu geamurile termopan si cu inchiderea balconului. Urmeaza sa depun dosarul la cadastru.
Este bine sa rezolvi aceste probleme: peste cativa ani nu se stie ce va fi, poate vrei sa vinzi apartamentul, poate va fi lasat mostenire copiilor - de ce sa-i incarci cu astfel de probleme.....

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)