avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna seara,sunt asociat unic al unui srl si as dori sa cedez partile sociale ,sa ies cu totul din acest srl ,persoana care preia srl-ul este de acord sa preia cu tot cu creantele pe care firma le are in momentul de fata.Cu noile modificari de la 1 iulie ar putea fiind impiedicata cesiunea doar pentru ca societatea are debite?Sau eu ca fost administrator as putea avea probleme atat timp cat cel care preia este de acord sa preia si dat societatii?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 14:12, 6 Iulie 2010
Margareta Stanciu a scris:

Se pot cesiona fara probleme.
In cazul neplatii datoriilor de catre cel ce va prelua firma, dvs. veti raspunde pt administrarea defectuasa pana la momentul cesiunii.


Buna ziua,am inteles ca ANAF ma poate executa pe mine, in calitate de cedent daca in afara de cesionarea partilor sociale se face si schimbarea sediului social la o alta adresa,schimbare care mi se pare fireasca in urma cesiunii respective!
Imi cer scuze ca sunt atat de criptic..
Cred ca v-ar fi utila urmatoarea sugestie:
Cooptati-l pe noul asociat prin aport in numerar si majorarea capitalului social.
Solutia va veni de la sine !.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale kappauser kappauser Care este pasajul, articolul sau textul din lege sau din OG 54/2010 care fac imposibila (interzic) cesionarea partilor sociale in cazul in care societatea are ... (vezi toată discuția)
Cesiune faneduru74 faneduru74 unde se vorbeste de cesiunea partilor sociale ? (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!! ane_mary ane_mary am o firma srl cu datoriisi este pusa in vanzare, tin sa va spun ca sunt asociata cu mama mea care este administrator. de curand a venit un francez la magazin ... (vezi toată discuția)