avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinere diploma original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinere diploma original

Am si eu o intrebare. In urma cu doua luni am intentionat sa ma inscriu la examenul de licenta la o facutate particulara ( am terminat studiile in urma cu 6 ani la o alta facultate insa nu am sustinut licenta). Mi-au retinut odata cu dosarul depus si diploma de bacalaureat in original, spunand ca trebuie sa ma inscrie in anul IV pentru a putea sustine examenul de licenta. Mi-au calculat niste taxe colosal de mari ( taxa an, taxe examene, taxa diferenta examene etc). Evident nu am reusit sa achit nimic din toate acestea. Acum mi-am gasit un loc de munca si mi se solicita sa depun copie dupa diploma de bacalaureat si sa rezint originalul pt angajare. Facultatea insa refuza sa-mi elibereze diploma de la dosar, desi le-am spus ca nu vreau sa mai sustin examene la facultatea respectiva. Ce pot sa fac/
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:43, 6 Iulie 2010
Buna seara !
In conditiile date , cand dvs. nu mai doriti sa finalizati studiile la acea facultate , acestia sunt obligati sa va dea actul in original . Faceti o cerere scrisa in acest sens . E ceva ce nu ati precizat ? ( mai aveti de plata ceva la acea facultate ? etc. )
La facultatea respectiva eu nu am sustinut nici un examen, nu am participat la nici un curs. Doar am intentionat sa-mi sustin ex de licenta. M-au inscris in anul IV de studiu ( cica altfel nu puteam participa la ex de licenta) si mi-au spus ca trebuie sa dau cateva diferente. Nu a platit nici taxa de an nici la ex de diferenta nu am particiat. Refuza insa sa-i elibereze diploma de bacalaureat, iar unde vreau sa ma angajez mi se cere sa o prezint.
In conditiile date nu au niciun motiv sa nu va restituie diploma , faceti o cerere in acest sens si luati nr. de inregistrare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Problema diplomelor de bac in original sechestrate de spiru haret alexandra02 alexandra02 as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care am lasat diploma de bac in original la facultatea spiru haret la unul dintre sediile de invatamant id iar in ... (vezi toată discuția)