avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini violenti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini violenti

Salut,

Asta nu am crezut ca se poate intampla. M-am trezit zilele trecute cu o cucuoana vecina de scara care zbiera de la apartament, nu i-am zis nimic si cand m-am dus la lift il vad pe sotu ei vine si imi da una in fata. Desi ma puteam apara cu diverse mijloace, nu vreau sa risc un dosar juridic asa ca chem politia. Pana sa fac asta, mai ma trezesc cu vre-o doua la cap si scuipat.
Vine politia, imi ia relatarea si ma intreaba daca vreau sa depun plangere penala si ii fac dosar penal, sau sa ma impac cu ei. In tot acest timp amenintari cu moartea de la balcon.
Le zic ca depun dosar penal, dar o sa incerc sa ma impac cu ei.
Ma duc baietii la usa si tipa iese cu un fel de cutit (ceva piramidal ascutit) si mi-l pune in fata. Politia statea, iar amenintarile cu moartea continuau. Asa ca am decis sa plec, si apare o namila si impreuna cu sotul incep sa ma bruscheze in fata politistilor. Brusc, nu se mai face dosar penal si politaiu ma ameninta cu amenda pentru scandal. Politistul a trecut acolo ca "impacat".
1) Pot sa ii acuz pe politisti de ceva? Care e procedura?
2) Cum sa fac cu agresiunea? Vreau sa primeasca dosar penal pentru agresiune cum consider ca e normal. Am martor prietena mea. Loviturile nu mi-au lasat urme.
3) Cum sa tratez "amenintarile cu moartea". Se condamna la noi asa ceva? Pot fi politistii folositi ca martori?
4) Daca baietii devini violeti in urma reclamatiei ce se poate face pe cale legala? Daca il ranesc aparandu-ma, la ce sa ma astept dpdv legal?

Pentru mine, nu este o problema partea financiara a unei judecati.

EDIT: 5) Daca astept o "recidiva" sau o amenintare care vine peste x luni, ce s-a intamplat acum mai conteaza dc nu fac nimic?
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2007
chivas314159, utilizator
Cel mai recent răspuns: chivas314159 , utilizator 22:33, 15 Iulie 2007
In primul rand ca este nevoie de depunerea la politie a unei reclamatii cu privire la vecini ,reclamatie in care sa relatati cu lux de amanunte toata intamplarea, cu aratarea faptului ca in data de........a-ti solicitat sprijinul politiei , ca s-a prezentat politistul X (sper ca mai stiti numele),care a intocmit ce a intocmit (raport) sau stiu si eu ce a intocmit el ca a solutionat problema dar lucrurile nu au stat chiar asa, ca ati fost amenintat in prezenta lui si nu a luat masuri................. tot ce s-a petrecut.Ca ati fost amenintat cu un cutit de fata cu politistul etc.Numiti si martori
Daca nu faceti o reclamatie si nu cereti o audienta la superiorii lui nu are cum sa se stie de problema.
Este cam putin ca martora doar prietena, daca a fost asa scandal nu a mai fost cineva si care sa iti ia partea?
In reclamatie solicitati politiei sprijinul in lamurirea problemei cu vecinii si mai ales in aflarea a ceea ce anume va reproseaza.
La reclamatie politia tr. sa dea raspuns. Abia apoi depuneti plangere penala, cand va lamuriti ce vor vecinii, chiar asa motivati intarzierea depunerii plangerii,solicitati sprijinul lor in lamurirea problemei cu un echipaj din cel putin 2 politisti, asa cum ar fi fost normal (poate s-a cam speriat dl.) sau o confruntare la sediul politie.
Nu mai era decat prietena; iar la faza cu "cutitul" nu erau decat politistii. Erau doi dar erau cam tineri si plapanzi. Namila aia era mai mare (grasa) decat amandoi.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2007
chivas314159, utilizator
Incearca cu reclamatia. macar unul (politist) poate recunoaste faza cu cutitul
Am fost asta seara, caci am fost plecat din oras, si mi s-a zis sa vin maine dupa-amiaza. Sa vad ce iese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie Vasilateanu Vasilateanu Am depus la politie o plangere pentru amenintare, insulta si pentru cateva puncte din legea 61/1991 . In fapt , in timp ce eram la munca am fost amenintat, ... (vezi toată discuția)
O altercatie coticel coticel buna...! am si eu o problema! astazi am avut o mica ``altercatie`` cu un olandez , adica nah... e un vecin de-la nostru care ne face probleme tot timpul. ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea asupra mea si familiei mele. politia nu poate face nimic? rcosmin rcosmin De 2 zile, eu si familia mea suntem amenintati cu moartea (cutite fluturate, dat drumul la pitbull, etc), mutarea din bloc, calcat in picioare, distrugerea ... (vezi toată discuția)