avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptia

Intrebarea mea este :
apatridul cu statut de refugiat in Romania caruia i s-a eliberat un permis de sedere temporara, poate adopta un copil minor de cetatenie romana?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
BABYDOLL, utilizator
Cel mai recent răspuns: BABYDOLL , utilizator 10:32, 7 Iulie 2010
Art. 39 din Legea 273/2004 republicata - Adoptia internationala a copilului care are domiciliul in Romania poate fi incuviintata numai in situatia in care adoptatorul sau unul dintre sotii din familia adoptatoare care domiciliaza in strainatate este bunicul copilului pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne.
Este vorba de art 45 din L 273/2004 republicata care reglementeaza adoptiile internationale si este vorba despre ruda pana la gradul III inclusiv cu copilul.
Numai ca aici era vorba despre un apatrid cu permis de sedere temporara in Romania, care in opinia mea presupune resedinta si nu domiciliul acestuia pe teritoriul tarii noastre.
Asta in conditiile in care adoptia interna presupune domiciliul adoptatorului si al adoptatului, conf. aceleiasi legi.
Problema este ca atatea judete in tara cat raspunsuri diferite cu privire la conditia domiciliului sau resedintei adoptatorului.
Cetatenii strainii pot adopta in Romania daca au domiciliul in tara, pe cand cetatenii romani care nu au domiciliul in Romania nu pot adopta minori romani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa adopt copilul fratelui meu scolceag scolceag Recent am obtinut dreptul de sedere legala si de munca in SUA. Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt un nepotel, in persoana copilului ... (vezi toată discuția)
Adoptie m.geta m.geta Buna seara Poate adopta o familie din Turcia un copil din Romania? Mentionez ca nu este nici un grad de rudenieintre cele doua familii. Va multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara alinamunti alinamunti Sotul meu este turc si recent a primit permis de sedere pe 2 ani in Romania,iar tot ceea ce ma intereseaza este daca el poate pleca impreuna cu mine in alte ... (vezi toată discuția)