avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in favoarea bancii poate fii circumstanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in favoarea bancii poate fii circumstanta atenuanta in "disputa' cu FISC-ul in caz de reclamatie?

Am cateva garsoniere ipotecate in favoarea bancii pe care, le inchiriez.Aceste garsoniere se pot inchiria cu contract legal la Fisc in situatia data? Daca le inchiriez "la negru" si unii "binevoitori" fac reclamatie la Fisc, pot invoca faptul ca " eu vreau" sa fac contract dar nu-mi faceti voi.Oricand, daca nu platesc rata, banca poate sa intre in posesia locuintelor.Va multumesc anticipat pt. raspunsuri si eventual sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 16:02, 11 Iulie 2010
Si atunci acea "terta' persoana se procopseste cu obligativitatea de a respecta contractul de inchiriere? ( 3 ani) .
Da.
se pot inchiria doar cu acceptul banci.
nelager a scris:

se pot inchiria doar cu acceptul banci.

Nu e adevarat.
Doar daca e mentionat expres in actul de instituire a ipotecii ca e interzisa inchirierea/locatiunea, ceea ce ma indoiesc. Eventual e interzisa instrainarea ( vinzare-cumparare, donatie etc.) si nici asta nu prea se intalneste, doar la unele banci.
deci... daca e mentionat cum ramane ?
cu siguranta este ...hd76avr poate preciza

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar in chf nicki nicki Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)