avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar mi-a spus ca detin actul suprem) si as dorii sa styu care este procedura prin care pot optine noi acte si cam....c.at ar costa.....cat poate sa dureze....etc. MULTUMESC F MULT
Cel mai recent răspuns: messiane , utilizator 14:41, 24 Iulie 2010
dvs ca si vanzator nu veti avea de achitat decat extrasul de autentificare si impozit aferent venitului din transferul proprietatii.
va recomand sa luati legatura cu un noatr care sa va spuna mai exact.
:(Oameni buni....notarul la care sa facut succesiunea(mama mi-a cedat mie casa) a spus ca va trebuii sa ma duc la icralul de unde sau eliberat primele acte de proprietate si...de acolo imi vor fi eliberate noile acte.....numai ca mi-a spus ca.....cica dureaza.EU detin doar actul de succesiune in original in care se stipuleaza ca mama mea renunta la casa in favoarea mea. Stye cineva cam cat costa sau cata dureaza sa scot alte acte????? pls hellp me!!!
Ar trebuii sa ma duc cu actul de mostenire la 1 institutie si acea institutie sa imi elibereze alte acte de proprietate(am inteles ca trebuie declarat pierdute in monitorul ofycyal)....is simple.....nu?!
ok.
reveniti cu detalii.
nu intelg de ce mai este nevoie sa va prezentati la ICRAL in conditiile in care a existat un act translativ de proprietate.
despre a cui succesiune vorbim?
Ma mai ajuta si pe mine cineva cu 1 sfat......????? pls

Alte discuții în legătură

Cum se poate face o cerere pt eliberarea unui act de proprietate ... silviu39 silviu39 cum se poate face o cerere pt eliberarea unui act de proprietate (unde locuiesc) - acesta fiind pierdut, iar properitarul (mama) decedata? la fel si pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Pierdere certificat de mostenitor alexandru.08 alexandru.08 Buna ziua! Am facut in 2017 succesiunea dupa decesul tatei cu mama mea si ne-a revenit 1/2 pt fiecare din noi. Acum dupa decesul mamei nu mai gasesc actul ... (vezi toată discuția)