Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar mi-a spus ca detin actul suprem) si as dorii sa styu care este procedura prin care pot optine noi acte si cam....c.at ar costa.....cat poate sa dureze....etc. MULTUMESC F MULT
Din pacate asta-i procedura. le declarati pierdute prin Monit. Of., veti plati o taxa mica, cu certificatul de mostenitor , extrasul carte funciara,depuneti o cerere la iCRAL sa va elibereze un duplicat . Dupa care ,depuneti actele la notar pentru vanzare.
Acesta este titlul de proprietate de care vorbeam si fara care nu puteti incheia vanz-cump. El va ramane in original la cumparator dupa incheierea tranzactiei.
Notarul la care s-a dezbatut succesiunea trebuie sa aiba la dosar o copie a titlului de proprietate.
offfffffffff deci......acum mai am decat actul de mostenire,,,,nu este normal sa imi fac rost de acte de vinzare cumparare a casei ca sa o pot vinde?! este simplu.....in baza certificatului de mostenitor imi vor elibera alte acte de vinzare cumparare nu?! cum as putea sa vind casa daca nu am acte de vinzare cumpare......logic!!!