avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinii de dedesubt
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinii de dedesubt

vecina de dedesibt se plange ca acum de cand cu ploile care nu se mai opresc, din balconul meu se infiltreaza apa in balconul ei .Si a izolat apart inclusiv balconul care si l a transformat in dresing . Sub pretextul ca are apart asigurat mi a spus ca daca nu rezolv prob ma da in judecata. Care este vina mea ? I am spus ca situatia financiara nu mi permite sa mi inchid balconul . Credeti ca este de datoria mea sa rezolv aceasta problema? Sustine ca ar trebui turnata o sapa sau asa ceva pt a inalta scurgerea dar turnand sapa exista riscul ca apa sa mi intre in dormitor Va rog sa mi dati si mie un raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:00, 9 Iulie 2010
In principiu nu va poate obliga sa inchideti balconul dar daca scurgerea se datoreaza infiltrarii si nu are eveacuare pe fantele practicate special pentru aceasta sunteti dator sa luati masuri....
nu am probleme cu evacuarea ea sustine ca exista ceva fisuri in balconul meu cauzate de trecerea timpului blocul nu este chiar ft vechi din 86 intrebarea este trebuie sa suport eu cheltuielile sau nu m a deranjat si felul cum s a purtat discutia a sunat mai mult a amenintare "EU AM APART ASIGURAT"
Acelasi lucru l-am patit si eu, dar inca nu am avut cum sa vb cu proprietarul cesta deasupra mea pt ca e plecat.

Am cumparat un apart, am pus termopane la balcon si l-am izolat pe interior. Dupa ploi, m-am trezit cu balconul ''varza''. Vecinul de deasupra mea nu are scurgere la balcon si asta se observa cu ochiul liber. Eu am vb cu zugravul si mi-a spus ca, intr-adevar, trebuie turnata o sapa si sper sa o toarne pt ca nu mi se pare nici normal sa ne doara undeva de bunul altuia, atata timp cat buba e la noi.
Atentie! Balcoanele nu fac parte din suprafata utila a apartamentului, sunt considerate ca "anexe" si, ca atare, la constructia lor nu s-a dat atentie izolarii lor ca apartamentelor (las' ca nici astea nu sunt izolate ca lumea!).
Sigur, e normal ca vecinii sa colaboreze intre ei, sa se inteleaga, dar ...... nu puteti obliga vecinul de sus sa faca cheltuieli intr -un balcon deschis, supus intemperiilor, pentru ca Dv. v-ati amenajat camera in balcon ....

Eventual, cel care vrea sa nu-i mai ploua "in casa" poate ruga vecinul de sus sa-l lase in balcon la el sa repare pe unde e nevoie sau sa contribuie la cheltuieli pe jumatate, tinand cont ca planseul/podeaua balconului se imparte ca proprietate intre cei doi proprietari, lucru prevazut in legea 230/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Nereguli, vecin miki3 miki3 Avem o problema cu noii vecini. Relatez putin situatia: in aceasta primavara a fost vanduta casa din vecinatatea noastra(din fata casei noastre) la 2 persoane ... (vezi toată discuția)