avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire bunici

dupa moartea bunicilor a ramas casa cu teren , dar si alte terenuri. bunicii au 9 copii, dintre care 2 decedati inainte de moartea lor, acesti 2 copii decedati au cate 1 si respectiv 2 copii. la dezbaterea mostenirii prin anul 1993,dupa moartea bunicii, ne-am adunat toti ,inclusiv bunicul,la Tribunal, unde era notarul si ni s-a cerut sa semnam de renuntare in favoarea unchiului. unul din nepoti a spus ca nu este de acord cu evaluarea casei facuta de Primarie si atunci toti cei prezenti am spus acelasi lucru. notarul a spus ca in acest caz facem o hartie pe care o semnam toti prin care solicitam reevaluarea. a scris pe hartie numele tuturor cu pixul dupa care am asemnat. acum imi dau bine seama ca nici nu stiu sigur ce am semnat.in anii aceia dupa 1990 totul era confuz si totodata nou pt, mine. eram prea tanara si nu stiam nimic de mosteniri. unchiul a ramas in casa bunicilor si nici pana in ziua de azi nu am capatat nimic de la el. nu stiu daca a dezbatut mostenire si dupa moartea bunicului sau daca bunicul i-a donat sau vandut locuinta. va rog sa-mi spuneti sincer daca mai pot recupera ceva . va multumesc din suflet
Cred ca primul pas este sa aflati continutul certificatului de mostenitor emis dupa bunica dv.
Apoi, puteti merge la Primaria de domiciliu a bunicului sa va interesati daca mai are bunuri pe numele lui inregistrate.
Urmatorul pas este sa deschideti procedura succesorala dupa bunicul dv. in fata notarului sau la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)