avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare studii superioare

Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de Biblioteconomie si Arhibistica, anul 1996). Anul acesta am absolvit Facultatea de Psihologie, Universitatea Spiru Haret, Forma Zi, Durata studiilor 3 ani(am luat si Licenta). As vrea sa stiu daca pot fi trecuta de pe SSD pe Superioare si care este demersul pt.acest lucru ? Trebuie transformat postul sau exista alte cai ? As dori sa stiu si baza legala pt.acest lucru sa pot justifica cererea mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:08, 8 Iulie 2010
nu puteti obliga angajatorul sa va incadreze superior, doar daca vrea...E plin de secretare cu studii superioare si doctorat...:D
Durata studiilor de 3 ani este echivalentul SSD ... ca sa fiti trecuta la SLD , va trebuie sa absolviti si cilul II - studii universitare de masterat
freeelis a scris:

Durata studiilor de 3 ani este echivalentul SSD ... ca sa fiti trecuta la SLD , va trebuie sa absolviti si cilul II - studii universitare de masterat



Solutii posibile-Legea-cadru 330/2009 : [ link extern ]

Intrebarea nr.63 : Cum se face încadrarea absolvenților ciclului I Bologna, 3 ani ?
Raspuns la intrebarea nr.63 : Absolvenții instituțiilor de învățământ superior cu durata de 3 ani, cu examen de licență sau diplomă vor fi incadrați la nivel de studii superioare, conform prevederilor Art. 38 din Legea-cadru nr.330/2009.

Document oficial care confirma ca absolventii ciclului I Bologna vor fi incadrati pe studii superioare (S) .
Asa cum vi s-a spus deja, nu puteti beneficia de promovare pe studii superioare cata vreme aceste studii nu sunt in specialitatea postului (pentru bibliotecar cu studii superioare se cere Facultatea de Litere, specializarea biblioteconomie, nu Facultatea de psihologie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent al ciclului i bologna alice0210 alice0210 Buna ziua! Sunt absolventa a ciclului I Bologna ( facultatea de psihologie-pedagogie, specialitatea pedagogie avand la la baza liceul pedagogic) si as dori ... (vezi toată discuția)
Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul prin actele normative interne sa considere ... VKaty VKaty Poate angajatorul prin actele normative interne sa considere ca facultatile de 3 ani (in cazul de fata, 180 credite, an absolvire 2022), fara master in ... (vezi toată discuția)