avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in insolventa, daca este in litigiu ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in insolventa, daca este in litigiu ?

Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 17:56, 9 Iulie 2010
cum anume sa fie pusa in insolventa,,,, sunt doua cai: 1) se cere reorganizare de catrea asociat(i), sau2) se cere deschiderea falimentului de catre un creditor pentru o anumita suma,,,, da se poate cere deschiderea falimentului si chiar daca este chemata ( sc-ul) intr-o alta cauza ca parat
Ca sa fiu mai clara...am depus la judecatorie un dosar in care sc-ul este parat, in care ii cer restituirea avansului din antecontractul de vanzare cumparare cu SC-ul.
Intrebarea era daca exista posibilitatea ca titularul societatii sa puna firma in insolventa, a.i sa nu-mi restituie avansul ?
Da se poate deschide procedura prev. de L 85/2006 privind procedura insolventei la cererea debitorului sau la cererea creditorilor (cu indeplinirea conditiilor prev. de lege> creanta certa, lichida si exigibila de mai mult de 30 de zile, creanta de o valoare mai mare decat valoarea prag = 30.000lei)

Iar de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
romascanu, moderator
Deci e cam nasol...:(... adica actiunea mea ramane in picioare, desi firma poate in insolventa. Cu toate astea titularul nu pasteste nimic? In ce masura este titularul sc-ului tras la raspundere?
daca se deschide procedura insolventei, va inscrieti cu creanta dvs la masa credala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)
Intrarea debitorului in procedura faliment forma simplificata simonapopbarnescu simonapopbarnescu Inainte de intrarea debitorului in faliment procedura simplificata SC -in calitate de creditor am trimis o cerere de deschidere a procedurii insolventei. ce ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)