avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Modalitatea de plata pentru un expert pe termen lung
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Modalitatea de plata pentru un expert pe termen lung

Buna ziua, m-ar interesa care este cea mai buna plata pentru un expert pe termen lung intr-un proiect finantat din fonduri europene.
Cel mai recent răspuns: leontina frigioiu , utilizator 16:05, 16 August 2010
Daca va referiti la modalitatea prin care se poate plati un expert implicat in implementarea unei proiect cu finanatare europeana,cred ca cea mai buna metoda este semnarea unui contract de servicii ,iar atribuirea se face in functie de valoarea estimata de autoritatea contractanta.Daca este necesar doar in situatia verificarii documentatiilor intocmite de proiectant(DTAC,PT ,DE),respectivul verificator de proiecte pentru cerintele de calitate solicitate prin certificatul de urbanism va trebui sa va aduca o oferta de pret si sa semnati tot un contract de servicii.Cel mai bine este sa colaborati cu cei care va asigura consultanta ptr. implementarea proiectului.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
irina_stirbu2000, utilizator
Daca nu sunteti fct.public, un contract in baza Cod Civil; dar banuiesc ca este ,,activitate dependenta'' in conditiile noi, adica,OUG58/2010, vezi cel putin un criteriu cf.art.7 spct.2.1 Lg.571, deci, vi se vor retine atit impozit 16% cat si contributii individuale dar si platitorul de venit va plati detoate, fara comision ITM;
Aceste venituri sunt asimilate veniturilor de natura salariala, pentru ca nu estiPFA sigur, si la capitol de buget Fd. structurale unde esti trecut ca expert, esti la Resurse umane si nu la alte capitole pt.care s ar fi facut achitizie servicii cf.OG34 ACHIZITII; dar si atunci apar probleme, legate tot de ac.,,activ.dependente'' deci foloseti spatiu, baza, echip.,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat presedinte asociatie / cenzor viorelh viorelh 1. Unde pot gasi un model de contract de mandat pentru presedinte asociatie de proprietari? 2. Pentru un cenzor - extern - din afara asociatiei se face tot un ... (vezi toată discuția)
Pfa - expert contabil gigiguardia gigiguardia Daca tin contabilitatea ca expert contabil CECCAR, inregistrat la finante, si facturez lunar serviciile de tinere a contabilitaii catre clientul meu, eu avand ... (vezi toată discuția)
Functionar public- expert in diferite proiecte pentru accesarea fondurilor europene ? ADI1981 ADI1981 buna ziua sunt un functionar public la o primarie din judetul Gorj si ma ocup de tot ce tine de proiectele europene : identificare , depunere , implementare ... (vezi toată discuția)