avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA - Expert Contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA - Expert Contabil

Daca tin contabilitatea ca expert contabil CECCAR, inregistrat la finante, si facturez lunar serviciile de tinere a contabilitaii catre clientul meu, eu avand contract de munca si cu alta firma la care lucrez cu norma de 8h, ce obligatii declarative/plata am legat de CAS si CASS? Eu sunt considerat dependent de client, imi va plati el CASS, CAS, somaj ca unui salariat sau eu voi plati doar CASS la , sa zic ca aleg 670 lei? Am solutie sa ma dovedesc a nu fi dependent de client? Este bine sa ma angajez la el cu 2 ore? La ce mai este util CECCAR-ul daca toti expertii tind sa se angajeze decat sa profeseze ca PFA ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 14:20, 28 Martie 2011
d-voastra tineti evidenta contabila in baza contractului de prestari servicii
societatea va plateste in baza factirii emise, iar d-voastra platiti restul taxelor conform regimului pfa (procentul e destul de mare. mai bine faceti firma, e mai avantajos)
G David a scris, in topic dublat (care a fost sters):

De unde s-a tras concluzia ca este o activitate dependenta? Se indeplineste cel putin un criteriu prevazut la art. 7, pct. 2.1? Profesiile libere sunt considerate independente. In acest caz se datoreaza contributie de sanatate de 5,5% din venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau expert contabil webepop webepop Buna ziua, Sunt functionar public dar in acelasi timp sunt si expert contabil inactiv. Având in vedere reducerile de salarii ale bugetarilor de care \"am ... (vezi toată discuția)
Pfa - taxe si modul incadrarii vvvv vvvv Buna ziua. Zilele trecute am decis sa-mi infiintez un PFA. Pana aici toate bune si frumoase. Domeniul principal - administrare imobile, cod CAEN 6832 Am ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere? tina_florentina tina_florentina vreau sa infiintez o firma de servicii contabilitate.Cum e mai avantajos pentru mine, PFA sau microintreprindere?Mentionez ca nu sunt expert contabil sau ... (vezi toată discuția)