avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat,va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat,va rog

Am urmatoarea problema:In urma cu 17 ani,de comun acord cu preotii din sat,am inhumat pe fiul meu in spatele gradinii mele care da in cimitirul satului,asta pt. ca ei nu au vrut sa-mi ofere un alt loc in acel cimitir.Mentionez ca fiul meu a fost ucis de un alt consatean.Acum preotul imi cere sa donez toata partea din spate a gradinii,bisericii,ca ei sa faca un alt gard si sa vinda locurile care ar rezulta din donatie Terenul este intabulat pe numele nostru se plateste impozit pe el,actele sunt in regula. .In prezent exista gard intre gradina mea si cimitir facut de noi cu acordul bisericii,mormintul fiului meu este practic in cimitir,in rind cu celelate morminte.,doar ca pe o portiune de 2 m lungime,gardul este spre gradina mea,adica nu este drept.Preotul m-a amenintat ca daca nu donez terenul de aproximativ 100 mp din fundul gradinii(latime 3 m si in lungime de 35m)va face un alt gard si va lasa mormintul fiului meu in afara cimitirului.Nu ma deranjeaza acest lucru9ca ar ramine in gradina mea) ci felul in care pun problema preotii din sat.Le-am sugerat ca vind eu terenul respectiv si ei sa faca gardul dupa aceea,dar nu sunt de acord.Ce sfat imi dati?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 12:21, 9 Iulie 2010
Daca nu va deranjeaza, lasati-i sa-si faca gardul lor. Nimeni nu va poate obliga sa donati nici macar 1 m din terenul dvs.!
În primul rând modul de abordare a problemei de către acel preot este incalificabilă şi în afara canoanelor biserriceşti. Nu aveţi obligaţia să-i vindeţi terenul respectiv, iar cu privire la faptul că ar face un gard şi ar lăsa un mormânt în afara cimitirului nu cred că este legală. Dacă d-voastră doriţi să vindeţi acdel teren bisericii de bună voie, este cu totul altceva. Ce face acel preot nu este decât un abuz şi merită să sesizaţi Patriarhia Română.
Parerea mea este ca nu poate sa va constranga sa faceti donatia.. Iar, la noi, aici in Ardeal, multe persoane care au case cu gradini sau livezi in jurul gospodariei, isi inmormanteaza membrii familiei, la marginea cea mai indepartata a proprietatii., In multe locuri vezi cate 5,6 sau mai mult cruci. Am participat la o ceremonie de acest fel, preotul a venit , a facut tot ritualul ortodox ca si la cimitir.

Va multumesc mult pentru raspunsuri.Asa imi spunea si mie constiinta dar doream si alte pareri.Ma bucur ca ele sunt la fel cu parerea mea.Abuzul este clar si ma gindeam daca sa fac sau nu o plingere la Patriarhie despre "practicile neortodoxe"ale acestor preoti carora parca nu le mai ajunge nimic din ceea ce dobindesc pe pamint.Sunt tot mai hapsini.Inca o data,multumesc!
Probabil de aceea nu v-a dat loc, perntru mormantul fiului dvs in cimitirul la doi pasi de proprietatea dvs. Avea probabil un plan: sa faceti mormantul pe terenul dvs. ca apoi pentru acest motiv sa extinda suprafata cimitirului dincolo de mormantul fiului dvs.
Tare `hot `parintele :)

Alte discuții în legătură

Cimitir construit langa casa Mihaela02 Mihaela02 Casa bunicii mele este construita la marginea satului langa o biserica ce are un cimitir in curte. Ambele constructii sunt destul de vechi. Cimitirul se afla ... (vezi toată discuția)
Inselatorie pe fata ublanoi ublanoi Am cumparat acum 10 ani un loc de veci ( 2 morminte, adica 2,5mx2,4m=6 mp ) in curtea bisericii din satul unde sotia mea mosteneste o casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Problema cu cimitirul care se învecinează cu noi Laura. Laura. Buna seara! Locuim lângă cimitir, iar oamenii își îngroapă morții lângă casa noastră și celelalte anexe pe care le avem (totul întabulat) noi mai ... (vezi toată discuția)