avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala activa sau inchisa?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala activa sau inchisa?

Buna...
Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea capitalului social la 2.000 lei la Reg.Comertului,pe care nu a-m facut-o,deoarece societatea nu functiona si nu avea rentabilitate sa o redeschid.Pina in ziua de azi,nu a-m redeschis activitatea firmei,deoarece dupa cele vazute in media la data respectiva,societatile respective care nu au marit capitalul social au fost radiate.Poate,ma puteti ajuta,sa pricep,daca societatea fiind radiata a fost inchisa definitiv si la finante sau ce trebuie sa fac sa o inchid,avind in vedere ca nu a mai functionat din 1998.
Va multumes.....
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 19:17, 11 Iulie 2010
"Dizolvare de drept" se mentioneaza pentru societatile care au fost dizolvate din Registrul Comertului prin Sentinta a Tribunalului, insa pentru care Registrul nu a emis inca decizia de radiere, desi este obligat, potrivit art. 237 al. 8 sa procedeze in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a Sentintei.

Conform art. 237 al. 7 coroborat cu art. 8 din Legea 31/1990, persoana juridică se radiază din oficiu de catre Registrul comerţului "Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condiţiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerţului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunţată la cererea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, cu citarea părţilor, conform dreptului comun.

Ceea ce aveti de facut este sa solicitati Registrului Comertului radierea societatii dv. Pentru aceasta, trebuie sa depuneti o cerere de radiere din oficiu in temeiul art. 237 al. 1 lit. d si al 7 si 8 din Legea 31/1990. La aceasta cerere veti atasa Sentinta de dizolvare emisa de Tribunalul Bucuresti legalizata, dovada publicarii dizolvarii in Monitorul Oficial si certificatul de inmatriculare in original cu toate anexele.
Pentru a obtine Sentinta legalizata trebuie sa mergeti la Tribunal, Sectia a-VI-A comerciala, (Bd. Unirii nr. 37, fostul magazin Junior) si sa solicitati la arhiva Sectiei a-VI-a copierea la xerox a Sentintei si legalizarea acesteia.
Pentru a identifica numarul Dosarului in care s-a pronuntat Sentinta, intrati pe www.tmb.ro, dati click pe dosare si introduceti numele societatii la parte.
Pentru a obtine dovada publicarii in Monitorul Oficial a dizolvarii, mergeti la Registrul Comertului cu o copie de pe Sentinta, et. 1, Asistenta, si solicitati obtinerea copiei Monitorului Oficial in care s-a publicat dizolvarea.
Ulterior depuneti cererea de radiere din oficiu la Registratura Registrului Comertului, et. 1.

Va stau la dispozitie pentru sprijin, sfatul meu este sa fiti asistat,

Cu stima,

Luisa Mitroi

www.avocatulonline.ro
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
www.onrc.ro
www.mfinante.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala casanova casanova Poate fi dizolvata o societate comerciala prin hotarare judecatoreasca fara a mai parcurge pasii prin Registrul comertului ? (vezi toată discuția)