avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Donatie pe persoana fizica... penttru renovarea casei ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Donatie pe persoana fizica... penttru renovarea casei distrusa de ape

Buna ziua,
Va deranjez si eu cu o intrebare. Am citit pe forum ceva asemanator dar vreau sa ma asigur inca odata.
As vrea sa imi rog mai multi prieteni a ma ajute cu o suma modica de bani sa ma ajute sa-mi reconstruiesc casa care a fost distrusa de inundatii anul acesta.. M-am gandit sa deschid doua conturi la o banca (pe numele meu) in sensul acesta.
Intrebarea mea este.. trebuie sa declar donatiile acestea la stat? se impoziteaza?
se penalizeaza?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:38, 10 Iulie 2010
Buna ziua ,

Imi pare rau pentru necazul Dvs

Astfel de sume nu se impoziteaza si nu se declara.
Temei legal:
ART. 42

Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
3. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind veniturile obţinute de persoanele fizice, potrivit legii, cum sunt:

- ajutorul de urgenţă acordat de Guvern şi de primari în situaţii de necesitate, ca urmare a calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi altor situaţii deosebite stabilite prin lege, în limita fondurilor existente;

si, de asemenea , donatiile primite de la persoane fizice :
j) sumele sau bunurile primite cu titlu de moştenire ori donaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se impoziteaza banii primiti cadou din strainatate? mirellab mirellab Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : banii primiti cadou ,de mine -in contul bancar - de la iubitul meu (persoana fizica) ... (vezi toată discuția)
Donatii acilutim acilutim donatiile in bani se impoziteaza? mai concret: donatiile de bani facute de un sindicat pentru membrii sai se impoziteaza? trebuiesc declarate aceste sume la ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru bonuri cadou geannynne geannynne Buna ziua. Sunt si eu angajat la o mare companie (multinationala sa putea sa spun) si cu ocazia sarbatorilor de Paste am primit si noi angajatii 3 bonuri cadou ... (vezi toată discuția)