avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal - e hotarat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal - e hotarat

ministrul justitiei afirma -e hotarat noul cod penal intra in vigoare la 1 oct. 2011.
Am fost arestat la 29.12.2009 / L143/2002,art 2,
- La prima instanta - 5 ani cu executare -canabis 190gr. -trafic in forma contiuna, fara foloase materiale am fost cu un ,,PRIETEN,, sa si cumpere de 3 ori canabis, am fost indemnat sa merg ,a insistat , si eu sunt fumator si am inteles #-o)
-apel respins la a doua instanta -au fost respinse toate apelurile in aceea zii:O
Intrebari;E posibil ca noul cod penal sa mi vina in ajutor sub o forma cat de mica , e prea devreme pentru asta ?e posibil sa intre in vigoare mai repede noul cod? noul cod ma avantajeaza de 2 ori , pedepsa e mai mica si eu am recunoscut fapta, ceea ce ar reduce pedeapsa cu 1/3.( Nu pot intelege partea,,tehnica,, a justitiei, nu cunosc proceduri.) Ce sanse am sa ies mai repede de executarea a1/2 din pedeapsa ? multumec mult pentru timpul acordat:sorry::((
Cel mai recent răspuns: gornea amgelica , utilizator 21:22, 10 Iulie 2010
In cazul in care de la savarsirea infractiunii pana la judecarea definitiva a cauzei intervine una sau mai multe legi penale, se aplica cea mai favorabila, dar in cazul dvs. mai exista doar calea recursului si ma indoiesc ca pana atunci va intra in vigoare noul cod ( 01.10.2011)
Avem doua disp. in procedura penala dupa cum urmeaza care v-ar putea ajuta:
art.14 c.proc.pen.- aplicarea obligatorie a legii penale mai favorabile in cazul pedepselor definitive:-cand dupa ramanerea defintiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai usoara, sanctiunea aplicata daca depaseste maximul special prevazut de legea noua pentru infractiunea savarsita , se reduce la acest maxim si
art.15 c.proc. pen.-aplicarea facultativa a legii penale mai favorabile in cazul pedepselor definitive:-cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai usoara, iar sanctiunea aplicata este mai mica decat maximul special prevazut de legea noua, tinandu-se seama de infractiunea savarsita, de persoana condamnatului, de conduita acestuia dupa pronuntarea hotararii sau in timpul executarii pedepsei si de timpul cat a executat pedeapsa, se poate dispune fie mentinerea, fie reducerea pedepsei.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc mult, am inteles .
cu respect ,
parinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal menumoruth menumoruth Pana la urma cand intra efectiv in vigoare noul cod penal ??? Ce efect are asupra proceselor in desfasurare ?? Ce efect are asupra sentintelor definitive??? (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)