avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare gard intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare gard intre proprietati

Am un teren intre doua proprietati vecine. Masuratorile au fost facute inainte de achizitionarea terenului si erau deja amplasati stalpii pentru garduri. Acum doresc sa construiesc gard, respectand masuratorile existente. Unul dintre vecini considera ca masuratoarea nu este buna si doreste sa amplasez gardul asa incat mie mi se ingusteaza parcela. Aceasta hotarare a luat-o dupa ce in prealabil m-a ajutat sa incep lucrarile, sa sap santul si sa cofrez fundatia. Cum se procedeaza pentru o noua masuratoare cadastrala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 10:46, 12 Iulie 2010
Solicitati unui inginer topograf sa va faca o identificare a terenului.
Apelati la un expert cadastral care va determina clar limitele dintre cele douas au trei proprietati. Au aparate speciale care pot determina cu precizie (toleranta max 10 cm) toate laturile proprietatilor , inclusiv a dvs.
Puneti 1/2 din valoare fiecare si acjhitati onorariul expertului topometrist.
Succes!
Sau introduceti o actiune in instanta pentru stabilirea hotarului.
Veti pierde timp si bani cu o actiune in instanta. Daca ati avut in prealabil o masuratoare cu un topometrist, iar limitele de hotar au fost trasate conform indicatiilor sale, atunci va recomand urmatoarele: pregatiti-va TOATE materialele pentru constructia gardului dvs. (cat mai simplu de asamblat), luati-va autorizatia de constructie pentru asta ( daca a existat gard anterior ar fi mai bine sa respectati intru totul materialele folosite - cititi Legea 50/1991 actualizata - dvs. va reparati gardul, deci aveti nevoie de un minim de acte, autorizatia aveti grija sa iasa repede!), angajati o firma care sa va asigure utilajele si oamenii necesari pentru constructia gardului in MAXIM 3 ORE si faceti gardul!
Dupa aceea nimic nu-l poate opri pe vecin sa se adreseze instantei civile in cazul in care considera ca este nedreptatit, dar dvs. ati rezolvat problema.
Lasati-l pe vecin sa ceara in instanta orice expertiza topo crede de cuviinta (cu asta se pierde foarte mult timp), poate veti ajunge si la apel / recurs daca e incapatanat, dar daca veti ajunge pana acolo va veti da seama cat timp ati castigat ascultandu-mi sfatul!
Daca dupa ce construiti gardul vecinul considera de cuviinta sa-l strice, faceti plangere penala pentru distrugere si tulburare de posesie.
Sper ca sfatul meu sa va fie de folos!
Succes!
Si eu sunt de parere ca un expert topograf va poate rezolva problemele. Discutati acest lucru cu vecinul si sugeratii sa apelati la un expert. Fiind o persoana autorizata va poate emite si un proces verbal de stabilire a hotarului, pe care vecinul, daca vrea, il poate contesta.
Neaparat sa va luati autorizatie de construire a gardului.

Alte discuții în legătură

Ajutor! bogalina bogalina Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)
Litigiu doxypop doxypop De catava vreme am probleme legate de delimitarea terenului cu un vecin . Am solicitat unui expert topograf o delimitare exacta a terenului meu conform ... (vezi toată discuția)
Intarusare MatiesIon MatiesIon In anul 2005 am primit donatie 3600 mp teren arabil in extravilan de la bunicul meu. Am intocmit planul cadastral impreuna cu toate celelalte acte si am ... (vezi toată discuția)