avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu

De catava vreme am probleme legate de delimitarea terenului cu un vecin . Am solicitat unui expert topograf o delimitare exacta a terenului meu conform documentelor cadastrale. Topograful mi-a masurat terenul si l-a delimitat cu niste tarusi . A doua zi vecinul a smuls tarusii si a distrus semnele de amplasare , zicand ca nu a fost facuta o masuratoare corecta . Am facut o plangere la politie ,dar politistii mi-au raspuns ca nu e de competenta lor deoarece vecinul nu a facut o fapta ilegala . As vrea sa stiu daca vecinul a incalcat legea in vreun fel si cui sa ma adresez pentru al trage la raspundere . Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:20, 23 Aprilie 2011
D-nii politisti nu prea cunosc legea-distrugerea semnelor de hotar, al bornelor , este infractiune.Deci d-voastra faceti o plangere scrisa, in care aratati faptele,-nu aratati incadrarea caci de asta se ocupa procurorul, chiar daca respectivii politisti au spus ca nu intra in competenta lor-puteti arata si asta in plangere(pe care o puteti indrepta direct Parchetului de unde apartineti).Pentru a fi ferit de orice , faceti o masuratoare sau daca aceea a fost facuta, presupun ca respectivul expert topo(nu juduciar,sa fie inregistrat in evidentele BIROULUI DE CADASTRU de care apartineti, ca autorizat)v-a facut un plan de amplasament al corpului de proprietate(terenul )in limitele unor coordonate si suprapunere pe ortofotoplan.Acest plan il depuneti ca proba.
Nu a incalcat nioci un articol de lege, intrucit granituirea propietatilor vecine se face de comun acord, in caz contrar de inbstanta de judecata. Daca ar fi smuls tarusii fixati de executorul judecatoresc atunci ar fi fost o fapta penala
top dan a scris:

Nu a incalcat nioci un articol de lege, intrucit granituirea propietatilor vecine se face de comun acord, in caz contrar de inbstanta de judecata. Daca ar fi smuls tarusii fixati de executorul judecatoresc atunci ar fi fost o fapta penala
.
Executorul judecatoresc executa o sarcina data de instanta.Granituirea se face de catre un expert topo care masoara, determina coordonate, ridicari de teren(scuze, sunt termeni specifici cadastrali).Executorul vine sa aplice executia dupa ce expertul topo a masurat-el este cel care determina coordonatele, punctele de reper ale imobilului.Acestea daca sunt sau nu incalcate, le fixeaza expertul topo si abea atunci vine executorul, pe baza unei dispozitii.Dar expertiza topo se considera corecta-n-are decat vecinul sa vina cu alta masuratoare si sa aplice alta masurare.Coordonatele actuale, masuratorile se fac in sistem stereo 70 nu Gauss -Kruger , cum erau masuratorile mai vechi.
promovati in instanta o actiune de granituire.se va face o expertiza topo si asa veti scapa de necazurile cu vecinul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Suprapunere virtuala terenuri dorincornea dorincornea Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie: - Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai ... (vezi toată discuția)
Noile regulamente de avizare a expertizelor tehnice judiciare afecteaza grav activitatea expertilor tdmg22 tdmg22 Poporul nostru a fost cel mai fericit cind nu a fost cotropit (putine momente in istorie !) Pe aceeasi idee probabil, NU EXISTA NICI O REACTIE din partea ... (vezi toată discuția)