avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Distrugere de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Distrugere de bunuri

Locuiesc cu sotul meu in casa tatalui meu,care este si proprietarul casei in care stam.Sotul meu ne distruge mereu cate un bun din casa si nu stim ce sa facem ca sa il oprim.L-am dat si la Politie,dar Politia nu si-a facut datoria si i-au dat un simplu avertisment.Ce sa facem? Unde sa mergem?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:31, 11 Iulie 2010
Buna ziua !
Introduceti o plangere penala, conform art. 222 c.p.p, la parchet, pentru distrugere(217 c.p.).
Cu stima !
Va multumesc!
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond..
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie insa de probe- minim 2 martori si inscrisuri.
Plangerea intemeiata pe disp. art 217 al.1 c.p. se poate depune intr-un termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare informatii pentru un proces penal oana.c oana.c Buna ziua, Ca sa deschizi un proces penal pentru distrugere de bunuri ce pasi trebuie urmati? Unde se face intai plangere, la politie sau la procuratura? ... (vezi toată discuția)
Plingere nucusor nucusor cum trebuie sa formulez o plingere penala pentru distrugere,amenintare si lovire,si unde si catre cine trebuie adresata si depusa? (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei cristinaeftica cristinaeftica Buna ziua! Sunt casatorita de 6 ani si 6 luni, si sotul meu la orice cearta in familie,ma ameninta ca vrea sa ia bunurile comune din locuinta,fara ca eu sa ... (vezi toată discuția)