Intrebare; am varsta de 55 ani si 6 luni.Stagiu armata =1 an si 6 luni,3 ani scoala militara,9 ani vechime ca ofiter activ in conditii speciale, la care se mai adauga pentru acesti 9 ani un spor pentru conditii speciale.Total vechime ca militar=13 ain si 6 luni +spor conditii speciale,nu stiu exact cat.Vachime ca munca civila=24 ani si 6 luni,din care cativa ani am lucrat in conditii speciale.Total perioada lucrata =38 ani.POT SA BENEFICIEZ DE PENSIE MILITARA la inplinirea varstei de 55 ani? daca da in ce conditii? Va multumesc cu anticipatie.
Art. 12. - Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15 ani.
Lege nr. 164 (r1) din 07/04/2001
Puteti sa va adresati cu o cerere la care sa adaugati in copie toate actele din care rezulta vechimea dvs. in munca ca militar ,la compartimentul de resurse umane de la ultimul dvs. loc de munca - unitatea de unde ati fost trecut in rezerva - si veti primi un raspuns competent.
Pensie militara
Eugen63
Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani ... (vezi toată discuția)