avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara

Lucrez la o pensiune de trei ani ,in tot acest timp nu mi-a fost inmanat nici un stat de plata ,nici un regulament de ordine interioara ,nici o condica de prezenta pentru a fi semnate desi am carte de munca la aceasta societate.Intrand in conflict cu angajatorul,pe motiv ca am refuzat categoric sa-i mai fac menajul personal (calcat,spalat,aranjat rufe in sifonier,printre care si lenjerie intima,spalat masina) am fost convocata la cercetare disciplinara.Am intrebat contabila unitatii(cu care patronul intretine si relatii intime) cum a depus in tot acest timp statele de plata si mi-a raspuns ca este treaba ei .Va rog sa-mi dati un sfat ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 12 Iulie 2010
Va adresati cu o sesizare ITM pentru statele de salarii...in toata aceasta perioada va fost dat salariul? a fost semnat vreun act in acest sens?/ care este obiectul cercetarii disciplinare??oferiti mai multe date.....
Mesaje reeditate

@ caldurarodica
Data post: Luni, 12 Iulie 2010, 00:38
Subiect: Fals in semnatura

Da , salariul l-am primit in aceasta perioada dar fara sa semnez vreun stat de plata .Si cu ceilalti salariati s-a procedat la fel .Nimeni nu a semnat nimic.In convocarea cercetarii disciplinare mi-a adus urmatoarele acuzatii; ca nu imi respectam norma intraga de munca pentru care am fost angajata(8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana,cu o ora zilnica pauza de masa) desi eu lucram cate odata 12 ore pe zi ,in functie de fluxul turistilor si tot timpul in weekend.Nu am avut niciodata concediu de odihna in acesti 3 ani si nici nu am semnat vreo cerere de concediu . -nu respectam prevederile cuprinse in regulamentul deordine interioara (regulament care nu a fost semnat si niciodata afisat la vederea noastra) -am dat dovada de insubordonare ierarhica ,refuzand in mod repetat de a executa anumite sarcini de serviciu,legale si cu caracter obligatoriu(m-am insubordonat ierarhic a-i face menajul lui si familiei acestuia si nu cred ca era legal sau obligatoriu) -am dat dovada de lipsa de respect manifestata in relatiile cu superiorii (refuz categoric a fi fata in casa,menajera personala)cele citate nu cred ca inseamna lipsa de respect.

@ Marculescu&Asociatii
Data post: Luni, 12 Iulie 2010, 00:45

impotriva deciziei de sanctionare puteti depune contestatie la tribunal - sectia litigii de munca!Nu uitati ca dovada apartine angajatorului asa ca din ceea ce spuneti dvs....aveti toate sanesel sa castigati!Bafta1

@ r.gabi
Data post: Luni, 12 Iulie 2010, 01:15


Puteti formula plangere penala la sectia de ploitie sau la parchetul competent teritorial sediului firmei la care ati lucrat pentru fals si uz de fals impotriva persoanelor vinovata de semnarea statelor de plata in locul dvs,insa aceasta situatie trebuie dovedita cu acte,martori,expertiza grafologica,alte probe acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca caldurarodica caldurarodica Buna ziua si multumesc mult echipei pentru raspunsurile date .Inca odata mentionez ca ma aflu in conflict de munca cu patronul la care am lucrat aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Fisa post daniela-claudia daniela-claudia In societatea comerciala in care lucrez a devenit o practica ca salariatii sa refuze primirea, implicit semnarea, fisei postului , desi aceasta este intocmita ... (vezi toată discuția)