avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obligativitate reevaluare cladiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obligativitate reevaluare cladiri

Exista o obligativitate pentru societati de a-si reevalua cladirile ? Intreb acest lucru pentru ca societatea x are declarata o valoare inregistrata in contabilitate modica (pentru spatii comerciale in suprafata de aproximativ 300 mp) achitand un impozit pe cladiri derizoriu. Reevaluarea lor este facuta undeva in anii 1993-1994. A existat ulterior o lege care i-a obligat la efectuarea reevaluarii .
Cel mai recent răspuns: Elena Tanase , Evaluator 15:27, 9 Decembrie 2011
Sa inteleg ca reevaluarile efectuate in cursul anului nu se inregistreaza in contabilitate si la primarie pentru impozit? Am si eu o asemenea situatie: in august 2010 s-a facut o reevaluare a unei cladiri, deoarece este ipotecata si banca a cerut aceasta reevaluare. Eu nu am inregistrat nicaieri aceasta reevaluare. Este ok? mai pot face acum inregistrarea in conta si sa depun la primarie?
Multumesc anticipat
Orice raport de evaluare se intocmeste si are valabilitate la o anumita data si intr-un anumit scop.
Asadar raportul efectuat pentru garantare bancara nu va fi primit la Administartia financiara pt stabilirea cotei de impozit. Scopul si data sunt altele. Prin urmare trebuie sa refaceti evaluarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea la care se impune o cladire dupa reevaluare? Tay Tay O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea cladirilor danielamihai10 danielamihai10 pana acum s-a facut reevaluarea in baza hg 983/1998 si hg 403/2000,as vrea sa stiu daca s-au mai modificat si daca pot face reevaluare tot in baza ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire ContSters48647 ContSters48647 Daca o societate si-a marit valoarea contabila a unei cladiri ca urmare a existentei unui raport de evaluare intocmit de banca pentru un credit, raport in care ... (vezi toată discuția)