Exista o obligativitate pentru societati de a-si reevalua cladirile ? Intreb acest lucru pentru ca societatea x are declarata o valoare inregistrata in contabilitate modica (pentru spatii comerciale in suprafata de aproximativ 300 mp) achitand un impozit pe cladiri derizoriu. Reevaluarea lor este facuta undeva in anii 1993-1994. A existat ulterior o lege care i-a obligat la efectuarea reevaluarii .
Sa inteleg ca reevaluarile efectuate in cursul anului nu se inregistreaza in contabilitate si la primarie pentru impozit? Am si eu o asemenea situatie: in august 2010 s-a facut o reevaluare a unei cladiri, deoarece este ipotecata si banca a cerut aceasta reevaluare. Eu nu am inregistrat nicaieri aceasta reevaluare. Este ok? mai pot face acum inregistrarea in conta si sa depun la primarie?
Multumesc anticipat
Orice raport de evaluare se intocmeste si are valabilitate la o anumita data si intr-un anumit scop.
Asadar raportul efectuat pentru garantare bancara nu va fi primit la Administartia financiara pt stabilirea cotei de impozit. Scopul si data sunt altele. Prin urmare trebuie sa refaceti evaluarea.