avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt roti de rezerva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt roti de rezerva

stimati colegi,
in doua nopti consecutive (sambata spre duminica si azi-noapte) au fost furate rotile de rezerva din portbagajele mai multor dacii logan. cei care au fost pradati sambata nu au depus plangere dar gluma ingrosandu-se duminica noapte, acum vor toti sa depuna plangere.
sediul Politiei Comunitare este la 100 m de parcarea cu pricina...
intrebari:
-unde se depune plangere, la Politie sau la Politia Comunitara?
-daca se gasesc faptasii, am auzit ca daca nu este stantat numarul masinii pe janta, nu se restituie rotile "pentru ca nu se poate dovedi ale cui sunt"
-mai are rost o plangere, sau nu o sa aiba niciun rezultat?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ABz , utilizator 13:56, 20 Iulie 2010
Buna ziua !
Depuneti plangere penala la sediul politiei sau la parchet, conform prevederilor art.221si 222 c.p.p.(sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si a mijloacelor de proba) in terman de 2 luni de la constatarea faptei.
Avand in vedere ca in conformitate cu prevederile alin. 7, al art.222 c.p.p., "plangerea gresit indreptata la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata se trimite organului competent", puteati sa o trimiteti si la Politia comunitara.
Cu stima !
derderian a scris:

stimati colegi,
in doua nopti consecutive (sambata spre duminica si azi-noapte) au fost furate rotile de rezerva din portbagajele mai multor dacii logan. cei care au fost pradati sambata nu au depus plangere dar gluma ingrosandu-se duminica noapte, acum vor toti sa depuna plangere.
sediul Politiei Comunitare este la 100 m de parcarea cu pricina...
intrebari:
-unde se depune plangere, la Politie sau la Politia Comunitara?
-daca se gasesc faptasii, am auzit ca daca nu este stantat numarul masinii pe janta, nu se restituie rotile "pentru ca nu se poate dovedi ale cui sunt"
-mai are rost o plangere, sau nu o sa aiba niciun rezultat?

multumesc!

in plus fata de ce v-a spus colegul meu, dvs este bine sa faceti plangere penala oricum, ca se poate dovedi cine le-a avut, ca nu toate cauciucurile sau jentile au fost identice...ori pagubitul probabil ca mai detine un cauciuc, perechia celui furat sau o janta ca cea furata...nu va faceti griji la acest capitol.
de obicei dupa ce sunt prinsi,hotii recunosc ca au furat si de unde au furat.trebuie doar prinsi.cu siguranta politia are un cerc de suspecti.
formulati plangere penala la Parchetul de pa langa judecatorie sau la Politie. Importnant este ca politia sa descopere identitatea faptuitorilor, pentru ca faptul ca janta are sau nu inscriptionat un numar este fara relevanta, fiind admis orice mijloc de proba pentru a dovedi faptul ca acea janta va apartine
Azi noapte 19/20 iulie mi-au furat roata de rezerva la logan. Au fortat incuietoarea potierei din stanga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere de bunuri ContSters142651 ContSters142651 Locuiesc cu sotul meu in casa tatalui meu,care este si proprietarul casei in care stam.Sotul meu ne distruge mereu cate un bun din casa si nu stim ce sa facem ... (vezi toată discuția)
Furt telefon gordila2005 gordila2005 am si eu o rugaminte..cum formulez o plangere pentru un furt de telefon ,si alte bunurii,va multumesc (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept cer ajutor StoicaMihaiRazvan StoicaMihaiRazvan Sunt acuzat pe nedrept de furtul unor roti de masina ( jante + cauciucuri ) de catre un vecin . Acesta a depus o plangere la polite in urma careia s a intocmit ... (vezi toată discuția)