avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara abuziva

buna seara, am fost concediat disciplinar abuziv de o comisie disciplinara evident partinitoare,
Cel mai recent răspuns: adisoi , utilizator 11:12, 26 Martie 2011
Acest referat nu este depus ca proba la dosar.:D.Am mai gasit ceva si nu sunt sigur daca am dreptate,, temeiul pe care isi intemeiaza decizia de concediere este264 lit f din C.m. care prevede care prevede concedierea ca ca sanctiune disciplinara .Acest art. este doar o reglementare cu caracter general si este o varianta de sanctiune disciplinara . Corect ar fi fost sa fie intemeiat pe art 61 lit a din C.m.Am dreptate sau nu?
Da, temeiul de drept al concedierii este art.61 lit.a C.mun.
Am vazut intampinarea, am gasit in ea unele greseli facut de parat . dar acum nu stiu ce sa mai fac. trebuie sa mai redactez o contestatie la intampinarea lui sau contest intampinarea in fata judecatoarei??:O
Nu aveti ce contesta ... dvs trebuie sa sustineti ca ceea ce este precizat in intampinare nu concorda cu realitatea.
Dupa Intampinare urmeaza Judecata . Trebuie sa va pregatiti sa combateti punctual ce s-a precizat in intampinare si sa formulati ,,Concluzii scrise" ,conform art.134 si146 Cod de procedura civila.
In cazul concedierilor nelegale ,pretentiile d-voatra le puteti formula conform Art.78.C.Mun.

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)