avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inceperea urmaririi penale penale dispusa de judecator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inceperea urmaririi penale penale dispusa de judecator

In ce conditii procurorul de caz mai poate da SUP daca judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale pentru fals si uz de fals ?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:27, 13 Iulie 2010
In conditiile in care , in urma cercetarilor legale , fapta se incadreaza din nou intr-una din cazurile ptr care se dispune scoaterea de sub urmarire penala .

Editare :

A se vedea art 10 si art 11 Cpp .
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Organul de urmarire penala (in speta procurorul), dupa ce a fost sesizat, dispune prin rezolutie inceperea urmaririi penale sau , dupa caz, scoaterea de sub urmarire penala atunci cand fapta nu prezinta graduul de pericol social al unei infractiuni.
Nu am inteles din relatarea dvs. ce treaba are judecatorul in cursul urmariri penale?
Daca s-a formulat plangere impotriva rezolutiei de SUP data de procuror, in baza art. 278 ind.1 cod proc.penala, iar instanta a dispus admiterea plangerii si inceperea urmaririi penale atunci ea (instanta) fie a retinut cauza spre judecare(daca a considerat ca sunt suficiente probe adminstrate din care rezulta vinovatia inculpatului), fie restituie cauza la parchet in vederea continuarii cercetarilor.
Se poate ca si a doua oara procurorul sa dea aceeasi rezolutie de SUP...insa se supune aceluiasi control, ...al instantei de judecata.
Sper ca am inteles bine ceea ce doriti sa intrebati. Daca nu...reveniti cu mai multe amanunte.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)