avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taiere din salariu, participare miting
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taiere din salariu, participare miting

Buna ziua,
Fac parte din conducerea sindicatului unei institutii bugetare, sunt personal contractual si in data de 4 iunie anul curent am participat, pentru o ora, la un miting de solidaritate alaturi de confederatia la care suntem afiliati. Participarea noastra (5 membrii din conducerea sindicatului) a fost anuntata prin adresa directorului general al institutiei, adresa in care s/a specificat si locul durata participarii (1 ora), participarea facandu/se in baza contractului colectiv de munca in care este specificat ca patronatul faciliteaza participarea membrilor de sindicat la mitingurile de protest. La momentul acela am fost anuntati verbal ca ni se va taia ora din salariu. Ora ne-a fost taiata,
Intrebarea mea este daca pentru a ni se taia aceasta ora noi nu trebuia sa primim o decizie scrisa in acest sens, decizie in care sa se stipuleze baza legala a diminuarii salariului. Mentioneza ca in condica, pentru ziua respectiva nu s/a operat nici o modificare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 13 Iulie 2010
Pe durata grevei salariatii isi mentin toate drepturile ce decurg din contractul individual de munca, cu exceptia drepturilor salariale
Multumesc, am inteles, insa intrebam daca inainte de a ni se diminua salariul nu trebuia sa primim o decizie scrisa in acest sens.
Nu cred ca era necesara emiterea unei decizii in astfel de cazuri , avand in vedere prevederile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greva BX BX O persoana oarecare poate intra pur si simplu in greva (sau un grup restrans de persoane) ? Adica greva dupa legile actuale trebuie sa fie ceva organizat de ... (vezi toată discuția)
Refuz munca Vioreld Vioreld buna ziua. pot fi concediati 2 salariati care pe motiv de neplată a salariilor au refuzat sa se deplaseze la o lucrare? (vezi toată discuția)
Contractul si sindicatul ContSters205948 ContSters205948 DACA nu particip la miting sindicatul are putere sa te concedieze si sa te forteze sa iti dai DEMISIA daca nu participip la miting.DACA se face prezenta iti ... (vezi toată discuția)