avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

Somajul tehnic constituie vechime in munca, care este reglementarea legala?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:55, 13 Iulie 2010
Numai cele 90 de zile de "somaj tehnic" prevazute de OUG 4/2010 constituie stagii de cotizare pentru pensie, sanatate si somaj:

Art. 1 - (1) Începând cu luna februarie 2010, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activităţii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii ale căror contracte sunt astfel suspendate şi care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi angajatorii, pentru salariaţii respectivi, sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile. Indemnizaţiile reprezintă drepturi aferente perioadei februarie - decembrie 2010, inclusiv.
...
(3) Perioada prevăzută la alin. (1), pentru care salariaţii ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate şi angajatorii acestor salariaţi sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fără plata contribuţiei.
deci constituie vechime in munca?
Stagiu de cotizare = vechime in munca (pentru pensie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic fritache fritache va rog sa-mi spuneti care sunt avantajele si dezavantajele somajului tehnic si a concediului fara plata 5 zile pe luna pentru angajatii unui institut care are ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj amaiana amaiana Buna ziua.Va rog sa- mi spuneti daca perioada de somaj tehnic-O.G.28/2009 se trece in adeverinta de somaj ca perioada cu contr.m-ca suspendat ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2010 Iael Iael Ce prevedere este in vigoare pt somaj tehnic in anul 2010 ? Cat timp poate beneficia un angajat de concediu fara plata si cum afecteaza acesta somajul ... (vezi toată discuția)