avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta somaj

Buna ziua.Va rog sa- mi spuneti daca perioada de somaj tehnic-O.G.28/2009 se trece in adeverinta de somaj ca perioada cu contr.m-ca suspendat , aceasta perioada fiind considerata ca stagiu de cotizare fara contributii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:19, 29 Ianuarie 2010
Se trece ca si stagiu fara plata contributiei.

ART 2 (1) În anul 2009, pe perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activităţii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii ale căror contracte sunt astfel suspendate şi care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi angajatorii, pentru salariaţii respectivi, sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.
3)Perioada prevăzută la alin. (1), pentru care salariaţii ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate şi angajatorii acestor salariaţi sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fără plata contribuţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic say say Somajul tehnic constituie vechime in munca, care este reglementarea legala? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Pop I Pop I Perioada somajului tehnic este luat in considerare ca vechime la calculul pensiei? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic fritache fritache va rog sa-mi spuneti care sunt avantajele si dezavantajele somajului tehnic si a concediului fara plata 5 zile pe luna pentru angajatii unui institut care are ... (vezi toată discuția)