avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Dupa efectuarea cercatarilor, procurorul a emis o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a invinuitei, datorita lipsei laturii subiective a infractiunii. Impotriva acestei ordonante am facut plangere, in termen de 20 de zile de la comunicare, in atentia primului procuror. Acum cateva zile am primit, din partea parchetului un raspuns conform caruia plangerea pe care am formulat-o a fost trimisa pentru competenta solutionare Judecatoriei. Acum exista un dosar pe rolul judecatoriei in care eu sunt petentul. De ce s-a procedat asa? Nu trebuia sa primesc raspunsul primului procuror la plangerea formulata de mine si abia apoi sa fac plangere la judecatorie (daca era cazul)?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:15, 16 Iulie 2010

In opinia mea,instanta de judecata va trimite plangerea inapoi,primului procuror pentru competenta solutionare,deoarece:

-recurs in interesul legii-decizia nr.XIII/2005 -Inalta Curte de Casatie si Justitie,Sectiile Unite-M.O.119/08.02.2006
Plangerea adresata direct instantei de judecata impotriva rezolutiei de nup sau a ordonantei de sup sau de incetare a up data de procuror fara ca acestea sa fie atacate in prealabil conform art.278 cpp la procurorul ierarhic superior este inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Procedura si termene contestare n.u.p. ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am primit azi o rezolutie de neincepere a urmaririi penale la o plangere formulata de mine. Inteleg ca am la dispozitie 20 de zile pentru a ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)