avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs la incheierea de respingere a exceptiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate

Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul procesului de insolventa si se respinge exceptia de neconstitutionalitate (invocata la termenul anterior). Cu recurs in 48 de ore.
Am facut recurs in termen.
Precizare. In motivare se arata ca la respingerea cererii de suspendare provizorie(cerere accesorie recursului) s-a tinut cont de faptul ca nu s-a achitat cautiunea stabilita, iar pentru respingerea exceptiei de neconstitutionalitate s-a argumentat ca articolele invocate din legea 85/2006 nu au legatura cu recursul( ar avea legatura numai in faza de aplicare a insolventei- explicatia judelui).
Deschiderea insolventei s-a facut prin hotararea tribunalului la data de 20 feb. 2010.
Ce parere aveti? Sunt sanse sa castig la ICCJ?.
Cam in cat timp voi primi termen la ICCJ?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
florindbro, utilizator
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 00:35, 21 Septembrie 2010
Lucrurile s-au petrecut invers, adica s-a pronuntat pe fond(cererea de suspendare provizorie) si apoi s-a pronuntat pe exceptia de neconstitutionalitate. In aceasta ordine s-a redactat si incheierea. Termenul "inadmisibil" nu l-am intalnit in incheiere. Se respinge si atat.
Cred ca rapiditatea cu care s-a "fabricat" incheierea este data de termenul de recurs de 48 ore. Practic mi s-a facut recursul inainte de a vedea incheierea. Pronuntarea s-a facut in sedinta publica. Deci, am stiut hotatrea curtii de apel, dar nu am stiut motivarea.
florindbro, utilizator
As mai vrea sa va intreb daca s-a dat termen in recurs la curtea de apel pentru 16 septembrie si recursul impotriva incheierii nu primeste termem la ICCJ pana atunci, ce se intampla?
Cererea dvs de sesizare a CC se poate respinge perfect legal prin incheiere motivata, nu se respinge exceptia de neconstitutionalitate in sine ca inadmisibila - aici se va pronunta instanta superioara cu autoritate de lucru judecat.

Recursul in mod normal ar trebui sa suspende judecarea cauzei.
Inteleg foarte bine ca nu se poate respinge exceptia de neconstitutionalitate de catre curtea de apel.
Eu contest modul in care s-a dat incheierea de respingere: adica instanta s-a pronuntat mai intai pe cererea de suspendare din cadrul recursului si apoi s-a pronuntat pe exceptia de neconstitutionalitatea.
Aceasta din urma, din cate stiu eu, se supune unei legi speciale 47/1992, iar la art.29 se prevede:
"(6) Daca exceptia este inadmisibila, fiind contrara prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanta respinge printr-o incheiere motivata cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Incheierea poate fi atacata numai cu recurs la instanta imediat superioara, in termen de 48 de ore de la pronuntare. Recursul se judeca in termen de 3 zile"
Nu se spune ca in acea incheiere se mai dau solutii si pentru fondul problemei.
Mai cred ca a da o incheiere cu doua solutii ce au cai de atac diferite este nelegala.

Recursul ar trebui sa suspende cauza, dar eu am primit termen pe 16 septembrie.
Credeti ca la acea data instanta va acorda un nou termen daca recursul impotriva incheierii nu va fi judecat inca?
florindbro, utilizator
Ne puteti spune totusi care sunt articolele din legea 85 / 2006 pentru care ati ridicat exceptia de neconstitutionalitate si care "nu au legatura cu recursul"?
Din informatiile de ultima ora se pare ca aceasta lege iar s-a modificat...
paulchinezul, utilizator

Alte discuții în legătură

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)