florindbro a scris:
Inteleg foarte bine ca nu se poate respinge exceptia de neconstitutionalitate de catre curtea de apel.
Eu contest modul in care s-a dat incheierea de respingere: adica instanta s-a pronuntat mai intai pe cererea de suspendare din cadrul recursului si apoi s-a pronuntat pe exceptia de neconstitutionalitatea.
Aceasta din urma, din cate stiu eu, se supune unei legi speciale 47/1992, iar la art.29 se prevede:
"(6) Daca exceptia este inadmisibila, fiind contrara prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanta respinge printr-o incheiere motivata cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Incheierea poate fi atacata numai cu recurs la instanta imediat superioara, in termen de 48 de ore de la pronuntare. Recursul se judeca in termen de 3 zile"
Nu se spune ca in acea incheiere se mai dau solutii si pentru fondul problemei.
Mai cred ca a da o incheiere cu doua solutii ce au cai de atac diferite este nelegala.
Recursul ar trebui sa suspende cauza, dar eu am primit termen pe 16 septembrie.
Credeti ca la acea data instanta va acorda un nou termen daca recursul impotriva incheierii nu va fi judecat inca?
Dupa parerea mea, daca instanta nu a respins exceptia ca inadmisibila se pare ca a gresit.
Recursul dvs. nu suspenda procesul.
Nu cred ca o sa aveti succes cu motivarea dvs. dar se merita sa incercati.
Pana la urma ce mai aveti de pierdut...
avocat Claudiu Lascoschi