avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs la incheierea de respingere a exceptiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate

Prin incheierea data de Curtea de Apel Timisoara la data de 01.07.2010 se respinge cererea de suspendare provizorie pana la solutionarea recursului in cadrul procesului de insolventa si se respinge exceptia de neconstitutionalitate (invocata la termenul anterior). Cu recurs in 48 de ore.
Am facut recurs in termen.
Precizare. In motivare se arata ca la respingerea cererii de suspendare provizorie(cerere accesorie recursului) s-a tinut cont de faptul ca nu s-a achitat cautiunea stabilita, iar pentru respingerea exceptiei de neconstitutionalitate s-a argumentat ca articolele invocate din legea 85/2006 nu au legatura cu recursul( ar avea legatura numai in faza de aplicare a insolventei- explicatia judelui).
Deschiderea insolventei s-a facut prin hotararea tribunalului la data de 20 feb. 2010.
Ce parere aveti? Sunt sanse sa castig la ICCJ?.
Cam in cat timp voi primi termen la ICCJ?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
florindbro, utilizator
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 00:35, 21 Septembrie 2010
Puteti cere in scris preschimbarea termenului de recurs.
Din punctul meu de vedere ar fi un motiv intemeiat.
Nu am inteles de ce se judeca la doua instante diferite.
Cum de a ajuns la ICCJ recursul dvs.?
Urmaresc pe internet termenul, dar nici macar nu apare inregistrat dosarul si e plecat de la curtea de apel din 6 iulie.
Conform legii 47/1992:
(6) Daca exceptia este inadmisibila, fiind contrara prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanta respinge printr-o incheiere motivata cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Incheierea poate fi atacata numai cu recurs la instanta imediat superioara, in termen de 48 de ore de la pronuntare. Recursul se judeca in termen de 3 zile.

Deci recursul la insolventa se judeca la curtea de apel si recursul la incheierea de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale (in cadrul recursului la insolventa) se judeca la instanta superioara, adica Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Urmaresc pe internet termenul, dar nici macar nu apare inregistrat dosarul si e plecat de la curtea de apel din 6 iulie.

posibil ca recursul la ICCJ pe exceptie de neconstitutionalitate sa primeasca termen dupa luna aprilie 2011.
Azi am primit termen pe 20 octombrie 2010.

Legea spune ca se judeca in termen de 3 zile, dar nu se stie de cand.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
florindbro, utilizator
Instanta a dat un nou termen pentru luna noiembrie in cadrul recursului la insolventa.
Astfel judecarea recursului la incheierea de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate din 20 octombrie de la ICCJ se poate judeca in timp util.

Alte discuții în legătură

Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)