avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati

Buna ziua.Apelez la sfaturile si ajutorul dumneavoastra pentru ca am ajuns la disperare.
Locuiesc intr-o curte comuna in chirie intr-un apartament cu 2camere,etaj unu.La acest etaj mai locuieste inca o "doamna" care nu acepta faptul ca locuiesc aici.S-a mutat in urma cu doi ani in chirie la fel ca si mine.A renovat balconul care exista la etajul nostru cu gandul ca ii voi plati jumatate din suma cheltuita.Problema esta ca eu nu am banii acestia si nu am fost de acord cu aceasta hotarare. Din acel moment a inceput calvarul vietii mele.Linistea care am avut-o pana atunci s-a sfarsit .A inceput cu injuraturi , amenintari, nu am dreptul sa intind rufele pe balcon si alte lucruri urate.Am apelat la proprietar care legal, cred eu, trebuia sa ia masuri.Nu a fost asa.Am vorbit si mi s-a indicat sa evit scandalul..Dar spuneti dumneavoastra pe unde as putea merge daca aici locuiesc .Ce sa fac sa zbor?Ma simt in nesiguranta..Am vrut sa apelez la politie ,dar ma confrunt cu alta problema . Curentul apartamntului la care locuiesc nu este legat .Am curent de la o vecina si imi e frica. Am apelat la proprietar legat de aceasta problema si a spus ca nu e problema lui.Sunt disperata ..Ce sa fac ....Stau si tremur si nu stiu ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 20:13, 15 Iulie 2010
daca vecina va dat curent de buna voie,nu are nimeni ce sa va faca,doar il plateste.

faceti o plangere penala la politie pentru amenintari.scrieti in plangere si martorii.politia o va linistii.cand mai face scandal,sunati la 112 ,fara nici o frica.va fi amnendata.
Cu prima ocazie cu care se repeta scenariul cu vecina, sunati la 112. Puteti si aveti dreptul sa faceti o plangere penala impotriva acesteia pentru diferite infractiuni, in functie de manifestarile acesteia, violente, verbal sau fizic.
in ce priveste curentul pe care il luati de la o vecina, atata timp cat nu sunteti legata ilegal pe la contorul acesteia si ii platiti lunar, nu exista probleme.
Dar ce fel de contract de inchiriere aveti?Este inregistrat la Administratia Financiara?
Din ceea ce ati spus, am inteles ca balconul este comun, Daca este asa, atunci sa stiti ca problema este cam spinoasa pt d-voastra. Pentru reparatia acelor parti din proprietatea comuna in cazul cladirilor cu mai multe apartamente(scara blocului, uscator, pod...) sunt tinuti TOTI locatarii, Asta inseamna ca daca va actioneaza in judecata, va avea si castig de cauza pentru jumatate din banii cheltuiti(ori cota parte in functie de numarul de locatari)
In ceea ce priveste sicanele pe care vi le face, puteti foarte usor sa va adresati politiei, pentru ca amenintarea este infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire vecina bloc MihaiCristian2010 MihaiCristian2010 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de apartamente, la etajul 9. De ceva timp am probleme cu vecina de la etajul 8. Aceasta se plange la administrator si la ... (vezi toată discuția)
Locatar violent micky02ct micky02ct Buna ziua!In bloc la etajul 2 exista un locatar care creaza vesnic probleme. Se imbata si incepe sa tranteasca prin casa si uneori (ultima data aa fost aseara) ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpăra spațiu comun (pod) cu limitare acces pentru restul locatarilor? am fost amenințat de un vecin când am intrat în pod tib71stef2008 tib71stef2008 Locuiesc intr-un imobil vechi cu 4 etaje la ultimul etaj ca si chirias la icral,pe acelasi nivel cu mine dar cu intrare prin curtea interioara a blocului,scara ... (vezi toată discuția)