avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate cumpăra spațiu comun (pod) cu limitare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate cumpăra spațiu comun (pod) cu limitare acces pentru restul locatarilor? Am fost amenințat de un vecin când am intrat în pod

Locuiesc intr-un imobil vechi cu 4 etaje la ultimul etaj ca si chirias la icral,pe acelasi nivel cu mine dar cu intrare prin curtea interioara a blocului,scara de serviciu este o usa prin care se face accesul catre podul,acoperisul imobilului si tot pe acea usa se face accesul catre ,,ap.nr.10"(un spatiu de aprox,.10-12mp) propietar fiind un locatar de la parter(ap.nr.1).Acest propietar(ap.1 si ap.) acum 10-15 ani a demolat niste pereti care delimitau cei 10-12mp.pe care ai detinea de spatiul comun prin care se facea accesul catre boxe pod respectiv acoperis obtinand astfel un spatiu de aprox.20-22mp.pe care la amenajat,inchiriat catre alte persoane dupa bunul plac limitand astfel,accesul restului de locatari pe acel spatiu de trecere catre pod,acoperis.In urma cu o sapt.am observat ca ami ploua in casa si am incercat sa intru in pod sa remediez prob.prin acel spatiu comun ocupat abuziv de catre acest propietar,am batut la usa timp de 30min.si cel ce locuieste ocolo cu chirie nu a vrut sa deschida usa spunandu-mi sa iau legatura cu ,,proprietarul",dupa alte 10 min a deschis,am intrat eu si un vecin pe care l-am chemat sa ma ajute si am observat ca 2 luminatoare din pod erau date la o parte si aruncate pe acoperis in mod intentionat si ploua prin ele direct pe tavanele apartamentului in care locuiesc;am remediat partial prob.cu vecinul si in momentul cand am vrut sa ies din pod a aparut asa zisul prorietar al spatiului comun si m-a atacat verbal in prima faza dupa care fizic motivand ca nu am ce sa caut ,,acolo" si tipa la mine sa-i arat eu acte ca am dreptul sa intru acolo in pod....,am reusit sa scap de el,am iesit in strada,am sunat la 112,am relatat pe scurt exact ca ,,aici"intre timp el s-a urcat in masina si a plecat iar cei de la 112 mi-au spus sa fac plangere scrisa la sectia de politie ceea ce am si facut la scurt timp dar nu am primit,nu s-a rezolvat nimic in decurs de o saptamana.
Cel mai recent răspuns: tib71stef2008 , utilizator 20:01, 19 Aprilie 2019
Termenul de solutionare petitii este de 30 respectiv 45 de zile,deci asteptati raspunsul politiei
la nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de proprietari ?
Nu avem asociatie de locatari sau propietari constituita,de calculul intretinerii se ocupa de f.multi ani chiar vecinul care a fost cu mine in pod sa ma ajute la remedierea prob.cu luminatoarele si sotia dansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema care pe mine mă deranjează și nu ... Diana9321 Diana9321 Buna ziua. Am o problema care pe mine mă deranjează și nu știu ce să fac. In iulie 2021 am achiziționat un apartament (bun propriu). Este un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Exista lege care sa interzica uscarea rufelor in podul blocului? Anileda Ealocin Anileda Ealocin Buna ziua! Am si eu o intrebare sa va adresez: este interzis de lege sa usuce locatarii unui bloc rufe in pod? Podul are acoperis, dar este aerisit. ... (vezi toată discuția)