As dori si eu o parere cu privire la situatia mea:
- acum cativa ani am infiintat o societate comerciala in care aveam 50% -50% impreuna cu alt asociat. Inainte de inregistrarea efectiva a societatii am luat in nume propriu, pe banii mei un domeniu de internet de forma www.abc.ro unde abc este un cuvant in denumirea firmei.
- societatea s-a infiintat pe banii mei, tot aportul financiar a fost adus exclusiv de catre mine (asociatul meu intelegand sa ma duca cu vorba la nesfarsit si nici pana in ziua de astazi nu a adus aportul promis). Si partea de capital sociala lui tot eu am suportat-o ca sa pot sa dau drumul la firma ca ma tot amana ca vine cu banii ( nu e roman) iar actekle se redactasera deja la notar.(un tzepar)
- timp de cativa ani firma a folosit domeniul, asa cum a folosit masinile mele, aspiratorul adus de acasa, frigiderul, calculatoare si imprimante, aeroterme, TV, video-recordere etc toate ale mele;
-anul trecut din cauza unor neintelegeri cu asociatii (eu vroiam sa economisesc ca venea criza mare, ei sa cheltuie cat mai mult) m-au pus pe liber din functia de administrator a firmei si a trebuit sa plec; timp de 7 ani am fost administrator si dir general si firma a mers in profit de la an la an, tot mai mare; performantele mele sunt de necontestat.
- de mentionat ca dupa 1 an de la infiintare fiindca asociatul 1 n-a venit cu bani, dar nici n-a vrut sa iasa din firma- la momentul acela neputand dizolva firma fiindca aveam contracte in derulare- a adus in firma alt asociat cu ceva aport in bani caruia i-am cedat fiecare din partiel sociale, astfel ca eu am ramas cu 37%
- cand am fost fortata sa plec anul trecut, am preluat si controlul asupra domeniului de internet si am suspendat site-ul;
- in prezent sunt inca asociat in firma fiindca desi ei pretind sa renunt la cota mea, nu vor sa-mi plateasca niciun ban; mai mult din banii (multi) pe care i-am lasat in conturi aprox 80% i-au cheltuit sau drenat prin diverse firme in mai putin de 1 an, deci nu prea mai am ce sa iau (cota mea de 37% ar fi insemnat cam 200.000 euro)
- acum m-au dat in judecata ca sa primeasca dreptul asupra domeniului de internet;
- evident ca nu vreau sa-l cedez si am nevoie de sfaturi.
- Mi s-a spus ca de regula instantele dau castig de cauza firmelor.
- am vreo sansa sa nu fie asa? Denumirea domeniului, se regaseste in denumirile mai multor firme (deci nu e unic). In plus nu exista marca inregistrata cu aceasta denumire.
Semnat: femeie blonda (fosta proasta) pacalita de 2 tzepari olandezi.
important este cine a achitat domeniul si pe numele cui a fost emisa factura...restul este istorie...daca dvs a-ti rezervat domeniul si tot dvs l-ati achitat....nu au decat sa va dea in judecata.....mai mult decat atat..dvs le-ati acordat dreptul de folosinta la site-ului respectiv nu?:)
Doamne, parca am un deja-vu! Credeam ca sunt singura care am trecut prin asa ceva! Interesant ar fi de stiut cum v-au revocat din functia de administrator. In functie de ce scrie in Actul Constitutiv, acest lucru nu este posibil fara hotarare AGA si din cate spuneti, erati asociat cu 50%. Deci, era nevoie de acordul dv. In cazul in care nu-l aveau, cazul se ducea la tribunal, nu se puteau face actele de revocare doar pe ce vroiau ei. Dar repet, depinde de actul constitutiv foarte mult!
In ceea ce priveste domeniul, dati si dv firma in judecata (cerere reconventionala in cadrul aceluiasi proces intentat de ei) pentru neplata chiriei pe domeniu si pe ei pentru folosirea adreselor de email aferente domeniului respectiv. Asta doar asa, ca sa va jucati, ca nu aveti nici unii, nici ceilalti sorti de izbanda. :)
Nu pot sa dau firma in judecata ptr neplata chiriei atata vreme cat pe toata durata folosintei site-ului eu am fost administratorul si directorul firmei. De vreme ce n-am solicitat acest lucru, n-am nesimtirea sa pretind acum ca nu mi s-a platit chirie.
Cu revocarea, povestea este clara in sensul in care am detinut initial 50% insa la data revocari aveam doar 37% (cat am inca si in prezent). Actul constitutiv nu mentioneaza absolut nimic. Initial am fost 50-50% din acest motiv clauze speciale nu s-a introdus mergand pe ideea ca unul fara celalalt nu merge. Ulterior cand s-au schimbat si au aparut si alti asociati nu s-au facut modificari in act.
Deci ramanem la latitudinea legii 131 si a practicii curente, unde avem 2 curente de opinii:
- daca puteau sa ma schimbe doar cu 51% din cap soc, sau
- daca aveau nevoie de 100% sa schimbe administratorul.
Fusesem numita prin actul constitutiv la infiintare si reconfirmata dupa 4 ani la expirarea ,mandatului initial.
Problema mea nu este ca m-au schimbat (cariera mea merge f bine inainte), ci ca au pus mana pe patrimoniul firmei si au papat in 10 luni de zile 80% din active (banii din depozite adunati in ultimii ani) care o parte (37%) imi apartin. Nu au mai distribuit nici dividente, deci eu am luat dupa anul 2009 (care a incehiat cu profit datorita rezultatelor excelente din prima jumate de an in care inca eram eu acolo si am produs bani buni) fix zero lei.
Ce pot sa fac? Cum pot sa impiedic jaful? cum pot sa-i imput actualului administrator jecmaneala pe care o practica?
multumesc mult,
martina
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Capital social
mihaigaby
Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme?
Trebuie vindut firmei?
Trebuie evaluat inainte?
Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)