Buna ziua.Sant membru O.N.G.respectiv:asoc.protectie consumator si sant cercetat penal de aprox. 1,5luni de catre I.P.J. ilfov in baza unor reclamatii(plangeri)ale unor persoane(nu le cunosc) pentru ca as fi facut?nu stiu ce anume(nu mi s-a comunicat),am fost condus la sectia pol..pantelimon unde am fost perchezitionat,interogat timp de 5ore de catre mai multe pers.care ma indemnau sa recunosc anumite fapte pe care nu le-am comis,si mi s-au retinut legitimatia de membru,statutul asociatiei,3fise de constatare a unor situatii.Mentionez ca mi sa luat declaratie fara a mi se comunica de ce sant acuzat si ce drepturi am.As dori sa stiu cit poate sa dureze o treaba de genul asta si ce pot sa fac in timpul cerc.penale cat si dupa asta(juridic)impotriva persoanelor implicate,cum le aflu,si cit dureaza o asemenea treaba.
Buna ziua si va multumesc pt.rasp.Nu cred ca a fost vorba de un flagrant mai degraba o actiune spontana a sefului de post in baza unor reclamatii comandate,nefondate ale unor pers.deranjate de activitatea noastra .Unde este flagrantul daca noi nu am pretins,primit nimic si nici nu s-a gasit nimic asupra noastra si care este fapta?Sint cercetat de o luna si jumate si DA nu stiu de ce,care sint acuzatiile.Fals si uz de fals;de ce?inselaciune;de ce?Sintem perfect legali,legitimatiile sint legale,ne legitimam,spunem cu ce ne ocupam(informare si sesizare org competente),nu pretindem nimic.Care este infractiunea?unde sint dovezile?De ce nu mi s-a dat P.V.si pt.cele 3fise de constatare?daca aceste fise dispar?Din aceasta treaba nu am decit un P.V. pt .legitimatie in temeiul art.96-97C.P..De o luna jumate nu mai stiu nimic.
Actiunea de prindere in asa- zisul :flagrant" a dv, cred ca are la baza anumite informatii furnizate de varii persoane, si a parut a fi o actiune spontana a sefului de post!
Eu v- am sugerat ce incadrari juridice ar fi posibile in speta relatata de dv, pentru ca dv sa apreciati daca exista sau nu vreun indiciu care sa conduca la aceste incadrari juridice! Si nu uitati ca fiecare persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie!
Aceste intrebari pe care le- ati formulat in post- ul dv. ar trebui sa le adresati anchetatorilor! Ar fi benefic pentru clarificarea situatiei dv. Puteti sa le adresati si fara ajutorul unui avocat, trebuie sa aveti curajul de a "infrunta" organele de ancheta, in temeiul respectarii drepturilor dv!
Pentru linistea dv, va mai spun ceva: daca nu ati fost retinut cu ocazia flagrantului, nu prea este nimic ca si fapta infractionala, poate doar o intimidare( nepermisa de lege).
Buna ziua si multumesc inca o data pt.rasp.Nu vad ce indicii,dovezi ar fi din moment ce nu s-a gasit nimic,sa inteleg ca inca se mai cauta?Dupa mintea mea cred ca: atunci cind faci o plingere impotriva unei pers.trebuie sa te bazezi pe ceva(dovezi),nu sa acuzi si sa aduci dovezile mai tarziu(eventual dupa 3luni).Ce tre'sa fac eu sa astept pina termina,,ei''de strans indicii?de ce dureaza asa mult?sa inteleg ca tre'sa merg la politie unde am dat declaratie si sa intreb?pe cine?.Daca ar fi sa fac si eu plingere unde tre'sa o fac si impotriva cui si cind?(stiind ca sint nevinovat si mi s-au incalcat niste drepturi).Sincer pe mine m-a deranjat mai mult atitudinea sefului de post si cei trei care ar fi facut reclamatii nefondate in conditiile in care eu,noi am fost sa informam,sesizam cu privire la faptul ca comercializau produse expirate si aduceau un prejudiciu major sanatatii consumatorului.
Nu sunteti autoritatea statului-cu drept de control-,nu aveti dreptul de a controla,constata,sanctiona.Daca intr adevar vroiati doar sa faceti o constatare in calitate de simplu cumparator,nu era necesara legitimarea dvs. ca fiind o autoritate de control sau constatare.Pur si simplu va uitati,eventual va notati,dupa ce paraseati magazinele intocmeati un raport (!!!).ONG urile ajuta societatea si doar atat.Nici macar nu aveti un suport legal care sa va indreptateasca sa fi procedat intr un asemenea mod,iar verificarile si cercetarile efectuate sunt,in opinia mea intemeiate.Totusi,de ce ne intrebati pe noi,si nu mergeti,de buna credinta la politie sau la parchet pentru a intreba care este stadiul cercetarilor?
Conform codului de procedura penala sarcina probei revine organelor de urmarire penala (in speta politiei sau parchetului) deci doar aceste institutii va pot da un raspuns.In ceea ce priveste lipsa indiciilor ,asa cum de altfel sustineti,nu aveti de unde sti ce probe ar putea avea anchetatorii la dosar (avand in vedere ca cercetarea sau urmarirea penala nu are un termen prevazut de lege,iar in cel de al doilea caz opereaza principiul secretului) ,asa ca va indrum catre organele de ancheta pt elucidarea situatiei.Daca s-a inceput urmarirea penala neaparat angajati va un avocat.
Buna ziu domnule.Sa inteleg ca faceti parte din acea categorie de pers.la care ma refeream eu in ultimul mesaj care fac afirmatii, acuzatii fara dovezi.Cine a spus ca sintem autoritate a statului?cine a spus ca facem control?cine a spus ca sanctionam?Pe ce va bazati cind faceti aceste afirmatii domnule?.Exact acelasi lucru au facut si cei la care ma refer.Nu mai vorbiti va rog in necunostinta de cauza,sintem perfect legali, cred ca sint la nivel de tara peste 100de astfel de asoc.Aveti dreptate cind spuneti ca orice cumparator poate sa constate ca intr-un mag.se vind produse expirate.Noi spre deosebire de EI(cumparatorii)mai si informam agentii economici cu privire la anumite norme de sig alimentara,igiena etc.Noi nu controlam nimic(nu avem drept),nu scriem in registru,nu cerem acte,nu mergem dupa tejghea sau in depozit.Facem ceea ce poate sa faca orice consumator(dar nu o face);ne informam,punem intrebari despre calitatea prod.si serv.oferite.Ce este ilegal in asta?
Malpraxis
AlfaBetaOmega
Buna ziua,
Am nevoie de cateva informatii. Subiectul este urmatorul: accident de circulatie petrecut in 2012. Tatal meu a decedat in acest accident. Cazul a ... (vezi toată discuția)