avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... restituire produse in magazine cash ans carry
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

restituire produse in magazine cash ans carry

Buna ziua ,

va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti daca este corect cum se procedeaza ... am fost inrt-un mare magazin la cumparaturi si am platit tot ce-am cumparat cu tichete de masa si pentru ca am luat mai mult decat mi-am planificat am platit marfa, ca sa nu o las la casa ,m-am dus la casa info ca sa fac retur , dar aici ce sa vezi ... nu mi-au luat produsele retur pentru faptul ca erau toate platite cu tichete de masa . va rog sa ma ajutati si pe mine si daca puteti sa imi dati si o lege referitoare la faptul ca pot sa faca un astfel de abuz , dupa parerea mea, . ok am inteles ca nu se pot emite facturi in situatia in care produsele sunt achitate cu bonuri de masa pentru persoane juridice dar ce au cu returul produselor , nu reprezentam o persoana juridica nu inteleg de nu mi-au luat produsele retur si mi-au dat banii .
va multumesc .

Cel mai recent răspuns: EasyMouse , utilizator 12:29, 16 August 2010
emoldoveanu a scris:

Iulian Manea a scris:

Au dreptate. Ei va banuiesc ca de fapt nu ati vrut decat sa transformati tichetele de masa in numerar.

In acest caz, este la fel de urat. Iar solutia era la fel de simpla: ii inapoiau bonurile corespunzatoare! Sau ii ofereau ocazia sa schimbe produsul sau sa aleaga produse pana la completarea valorii incasate (cash sau bonuri).
Pe logica raspunsului de mai sus, in contextul din topic, pot sa trag o concluzie uluitoare: daca facturau un produs de 10 ori mai scump si observam DUPA, atunci ei raman cu banii (in fond, dincolo de cateva restrictii de manipulare) si bonurile sunt bani.

Cred ca interpretarea data de dvs. cu citarea raspunsului dat de mine poate crea false impresii. Raspunsul dat de mine s-a facut inainte ca initiatorul topicului sa vina cu explicatii. Rupt din context, asa cum ati facut, raspunsul meu poate parea rau intentionat si paralel cu realitatea.
Un caz nu identic dar similar, prin care am trecut, ar putea sa fie de ajutor:
Am cumparat bunuri in rate, cu un credit IFN, de la un magazin care se si lauda in scris ca primeste orice marfa inapoi in termen de 30 zile, daca se respecta ambalarea, cu returnare bani sau alta marfa.
Printre altele aveam 4 usi de apartament, care acasa am constatat ca erau din carton presat si apoi vopsit.A doua zi m-am prezentat cu marfa si pentru ca nu mai aveam nevoie de ceva la schimb, am solicitat rezolvarea, adica am solicitat micsorarea sumei creditata in contract.
Fiind caz inedit, personalul de la cassa, raion vanzari, sef complex, au raspuns pe rand ca: NU SE POATE,MARFA FIIND ACHITATA DEJA DE CATRE I.F.N.!
Orice sef isi are seful!:foottap: ca urmare le-am acordat un termen de ragaz (3 zile) in care sa rezolve "mai sus" problema ce parea imposibila.
Dupa doua zile, am fost chemat si(urmare instructiunilor de la centru) mi-au fost returnati cei 2000 Ron :stunned: cat reprezenta valoarea usilor, eu ramanand sa platesc rate la intreaga suma creditata.A fost un adevarat "cadou" prin care am fost finantat=D> (avansul fusese de 600 Ron si alti bani nu mai aveam)Am putut astfel sa cumpar usile cu numerar de la un furnizor care nu accepta rate.
Concluzia: cand un angajat nu cunoaste modul de rezolvare, cel mai simplu este sa zica NU SE POATE! :P

P.S. Era sa uit: Odata cu prima factura de rate, probabil ca sa-mi treaca supararea;) , am primit in plic si un credit-card de 5.000 Ron pentru eventuale extra-nevoi financiare.Poti sa nu-i tratezi cu toata:love: ?? E drept, IFN-ul isi are radacinile-mama mult,mult in afara granitelor!
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2010
nucu$, utilizator
Eu v-as sfatui sa aveti mare, mare grija cand utilizati acel "cadou". Cititi cu mare atentie clauzele contractuale care aplica pentru cardul respectiv, mai faceti niste investigatii pe internet - pentru ca au fost destule cazuri in care consumatorii s-au trezit cu sume imense de plata care IFN-uri, in situatii similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri primite gratuit de la furnizori gogel53 gogel53 Buna ziua. De la un furnizor de piese auto primim in baza avizelor de insotire marfa si proceselor verbale de predare primire, in cadrul unor campanii de ... (vezi toată discuția)
Produse puse gresit la raft Cadexium Cadexium Buna, ieri am cumparat un calculator de buzunar științific, la pret era trecut 52,90 lei la casa am achitat 119,90. Cand am reclamat acest fapt am fost rugat ... (vezi toată discuția)
Stoc lidiao lidiao Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac ... (vezi toată discuția)