avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce sanctiune opereaza?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce sanctiune opereaza?

Va salut,
Va rog sa-mi comunicati un punct de vedere asupra sanctiunii aplicabile nerespectarii termenului de 15 zile reglmentat in HG 611/2008 Normele privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici

Art. 108. - (1) Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea.

(3) In mod exceptional, evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se face si in cursul perioadei evaluate, in urmatoarele cazuri:

b) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu sau, dupa caz, raportul de munca al evaluatorului inceteaza, se suspenda sau se modifica, in conditiile legii. In acest caz evaluatorul are obligatia ca, inainte de incetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca ori, dupa caz, intr-o perioada de cel mult 15 zile calendaristice de la incetarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca, sa realizeze evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici din subordine.

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:40, 18 Iulie 2010
Buna ziua !
Asa cum probabil stiti , HG 611/2008 nu contine prevederi referitoare la sanctiuni ...
Acesta este si motivul pentru care am intrebat.
Speta e urmatoarea:
Un functionar public, care a primit calificativ nesatisfacator, contesta raportul de evaluare deoarece nu a fost intocmit in cele 15 zile reglementate de lege.Ce raspuns va primi acesta? ii va fi admisa contestatia sau acest termen este doar unul de recomandare?
Va multumesc pentru interventie.
Prevederea pe care ati citat-o, respectiv art. 108, alin. (3), lit. b) din HG nr. 611/2008, este prevedere imperativa, prin urmare nu putem vorbi despre un termen de recomandare.

Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire calificativ anual functionari publici cu doi evaluatori DIANA_RU DIANA_RU [b]Cum se pune in aplicare art. 108 al H.G. nr. 611 / 2008 care prevede : [/b] ART. 108 - (1) Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare maria8574 maria8574 Buna ziua! As dori si eu daca se poate sa-mi spuneti pana la ce data se elibereaza fisele de evaluare, deoarece eu lucrez ca functionar public si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Evaluare functionar public la reluare activitate DIANA_RU DIANA_RU Unui funcţionar public care a avut raportul de serviciu pentru concediu de creştere a copilului în vârstă de până la 2 ani i se poate întocmi raport de ... (vezi toată discuția)