avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabilire calificativ anual functionari publici cu doi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabilire calificativ anual functionari publici cu doi evaluatori

Cum se pune in aplicare art. 108 al H.G. nr. 611 / 2008 care prevede :
ART. 108 - (1) Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea.
(2) Perioada de evaluare este cuprinsa intre 1 si 31 ianuarie din anul urmator perioadei evaluate.
(3) In mod exceptional, evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se face si in cursul perioadei evaluate, in urmatoarele cazuri:
a) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu al functionarului public evaluat inceteaza, se suspenda sau se modifica, in conditiile legii. In acest caz functionarul public va fi evaluat pentru perioada de pana la incetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu. La obtinerea calificativului anual va fi avut in vedere, in functie de specificul atributiilor prevazute in fisa postului, si calificativul obtinut inainte de suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu;
b) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu sau, dupa caz, raportul de munca al evaluatorului inceteaza, se suspenda sau se modifica, in conditiile legii. In acest caz evaluatorul are obligatia ca, inainte de incetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca ori, dupa caz, intr-o perioada de cel mult 15 zile calendaristice de la incetarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca, sa realizeze evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici din subordine. Calificativul acordat se va lua in considerare la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale ale acestora;
...........................................
Cazul este urmatorul : evaluator este Primarul, exista un raport de evaluare cu calificativ Foarte bine pentru prima jumatate a anului ( intocmit de fostul Primar pana la alegerile din iunie ) si un raport de evaluare cu calificativ Nesatisfacator intocmit de noul Primar. Care este modalitatea de stabilire a calificativului anual ? Avand in vedere al doilea raport, se poate dispune eliberarea din functie a functionarului public evaluat ? Nu gasesc nicio prevedere legala expresa in acest caz .
Cel mai recent răspuns: DIANA_RU , utilizator 19:13, 29 Ianuarie 2017
Este vorba de anul 2016 pentru care perioada de evaluare este 1 - 31 ianuarie 2017. Pentru prima jumatate a anului 2016, pana la alegerile din vara, evaluator a fost vechiul primar (.... In acest caz evaluatorul are obligatia ca, inainte de incetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca ori, dupa caz, intr-o perioada de cel mult 15 zile calendaristice de la incetarea sau modificarea raporturilor de serviciu sau raporturilor de munca, sa realizeze evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici din subordine). Alegerile au fost castigate de un alt primar care evalueaza acum perioada de cand si-a inceput mandatul, respectiv a doua jumatate a anului si care este nemultumit de activitatea functionarului public ( dar in acelasi timp... Calificativul acordat se va lua in considerare la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale ale acestora; )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de evaluare maria8574 maria8574 Buna ziua! As dori si eu daca se poate sa-mi spuneti pana la ce data se elibereaza fisele de evaluare, deoarece eu lucrez ca functionar public si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Evaluare functionar public la reluare activitate DIANA_RU DIANA_RU Unui funcţionar public care a avut raportul de serviciu pentru concediu de creştere a copilului în vârstă de până la 2 ani i se poate întocmi raport de ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare a functionarului public de executie din primarie si promovarea in trepte de salarizare. ANAFNAFA ANAFNAFA Sunt functionar public din anul 2000 acum referent clasa III superior treapta 3 gradatia 5 ,din anul 2005 nu sa mai acordat nici treapta nici gradatie iar ... (vezi toată discuția)